Skip Navigation Links

İTSO Başkanı Yılmaz; “Hatay Barış, Dostluk ve Kardeşlik şehridir”

5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin Galası ANIT Alanında yapıldı.

İTSO Başkanı Yılmaz; “Hatay Barış, Dostluk ve Kardeşlik şehridir”

İskenderun   A+a-

 Hatay'ın İskenderun ilçesinde "5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet" kısa film festivalinin galası İTSO ‘nun da destekleri ile Anıt Alanında yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve İTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinde İskenderun’dan tüm dünyaya barış kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Anıt Alanında düzenlenen galaya halk yoğun ilgi gösterdi. Galada, savaş mağduru kadınları konu alan bir defilede de düzenlendi.
Galada, sine vizyon gösterimi ile 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 kısa filmin gösterimi yapıldı.
Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, yaptığı konuşmada, iyiliğe sevk eden karakterlerin öğretileriyle bu yıl savaşın mağdur kadınlarını ve çocuklarını konu aldıklarını söyledi.
Güzel hikayeleri kaleme alanları tebrik eden Sürmeli, "Amacımız bu filmler ile İskenderun, Bursa ve İstanbul, gösterimlerimizi bitirdikten sonra dünya sinemasına açılmaktır. Filistin’in Suriye’nin Arakan’ın, ve Bosna’nın o acı ile yoğrulmuş toprakların bir nebze de olsa empatisini kurmaktır. Tüm insanlığı bu 7 kamil insanın öğretisinden hoşgörüye, iyiliğe ve sevgiye davet etmektir." diye konuştu.
İnsanlığın dini, dili, ırkı ve mezhebinin olmadığını dile getiren Sürmeli, sanat yoluyla verilen bu mesajla dünyada birçok kişiye ulaşılacağını kaydetti.
 
İTSO Başkanı Yılmaz; “Hatay Barış, Dostluk ve Kardeşlik şehridir”
Gala Gecesinde Anıt Alanından kürsüden İskenderun halkına seslenen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve odamızın ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Galasına hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.
5 yıldır Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle gerçekleşen, bu yıl beşincisinin açılışının İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, kapanışının ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacağı, Anadolu’da yetişmiş ve dünyaya mal olmuş 7 İslam bilgininin öğretilerinden esinlenilerek anlatıldığı, köklü Türk-İslam medeniyetinin sanatsal bir bakış açısıyla dünyaya tanıtıldığı bu önemli Kısa Film Festivali Galasının bölgemizde düzenlenmesinin gururunu yaşamaktayız. Tarihi milattan öncesine dayanan, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve 3 semavi dinin mensuplarının yüzyıllardır barış, dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşamını sürdürdüğü Medeniyetler Şehri Hatay’ımızın, dünya çapında ses getiren böylesine önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmasının oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu değerli festivalin, Türk sinemasına önemli eserler kazandırılarak katkı sağlanması, 7 İslam büyüğünün evrensel mesajlarının doğru olarak anlatılabilmesi, uzun zamandır savaş algısıyla mücadele eden Hatay’ımızın ulusal ve uluslararası platformda bilinirliğinin artırılması açısından da oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin ekonomik kalkınmasının yanı sıra, sosyal ve kültürel açıdan da zenginleşmesi gerektiği bilinciyle, bu festivalin bölgemizde düzenlenmesinde katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Festival Komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gösterimi yapılacak olan kısa filmlerimizin, dünyadaki diğer film festivallerinde de başarılar elde etmesini diliyor, tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; ”Barış Şehri Hatay’dan tüm dünyaya anlamlı bir mesaj veriliyor”
Gala Gecesine katılan CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin’de yaptığı konuşmasında; “İskenderun’da düzenlenen bu festival etkinliğinde çok önemli bir eyleme imza atılıyor. Biz dili, dini, ırkı, ne olursa olsun insan olmaya, bakıyoruz. İnsan olmanın farkındalığını tüm dünyaya haykırmak için yapılan böylesi faaliyetler çok önemli. Ortak aklın ve vicdanın barışa hizmet etmesi konusunu dünyaya haykırdıkları için Böylesi önemli bir festivali düzenleyen ve festivale destek olanlara teşekkür ediyoruz. Barış şehri Hatay’dan dünyaya sesleniyoruz; Barış Barış. Yurtta barış dünyada barış diyorum.” Dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Barış ve kardeşliğin beşiğindeyiz”
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de Gala gecesinde plaket aldıktan sonra yaptığı konuşmasında; “Bu gün güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bu festivalde 7 tane ilim adamının bilim adamının insanlığa, sevgiyi, barışı kardeşliği, hoş görüyü öğreten bu değerlerin, bütün dünyaya mal olan bu festivallerin düzenlenmesi ve organize edilmesi Hatay’ımızın dünyaya barış ve kardeşlik şehri olduğunu gösteren en önemli etkinliklerdir. İskenderun’dan tüm dünyaya kardeşlik diliyorum. İskenderun için iyi bir başlangıç oldu. İnşallah devamı da gelir” dedi.
5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet" kısa film festivaline destek olan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli tarafından plaket takdim edildi. 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet" kısa film festivaline destek olan İskenderun Belediye Başakanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve diğer kurum ve kuruluşlara da gecede plaket takdim edildi.
Plaket töreni ve konuşmaların ardından Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa filmler ilgi ve heyecanla izlenirken, Anıt alanında zaman zaman duygu ve hüzün dolu anlar da yaşandı.
Gala gecesi toplu fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.
 
Anıt alanında düzenlenen 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet" kısa film festivaline, CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun İlçe Emniyet müdürü, Mustafa Mithat Tolunay, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, İş adamı Uğur Ateş, protokol üyeleri, Festivale destek olan kurum ve kuruluş temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet