Skip Navigation Links

Geleceğin Einstein'ları Atalar'da Yetişiyor..

İskenderun'da yaptıklarıyla eğitimin sadece okul sıralarında anlatılan dersten ibaret olmadığını ortaya koyan Özel Atalar Koleji, spor, kültürel etkin

Dünya   A+a-

Geleceğin Einstein’ları Atalar’da Yetişiyor..
İskenderun’da yaptıklarıyla eğitimin sadece okul sıralarında anlatılan dersten ibaret olmadığını ortaya koyan Özel Atalar Koleji, spor, kültürel etkinlikler kadar bilimsel çalışmalara da büyük önem veriyor.
Geleceğin Einstein’lerini yetiştiren Özel Atalar Koleji, ziyaretçilerden büyük övgü topladı.
Tübitak’ın bilim yarışmalarında yıllardır elde ettiği başarılarla gündeme gelen Özel Atalar Koleji, onlarca bilimsel projenin yer aldığı geleneksel altıncı sergisini İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde açtı.


Öğrencilerin çalışmalarının daha çok çevre ve enerji başlığı altında toplanmış olması, enerji açığının çevreci yöntemlerle kapatılması gerektiğine, çocukların bakış açısını ortaya koydu
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kocacık’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta öğrenci, veli ve ziyaretçiler oldukça heyecanlıydılar.
Tüm bilimsel çalışmaları tek tek gezen ve çalışmaları hazırlayan öğrencilerden bilgiler alan İlçe Kaymakamı Ali İhsan Su, Bütün buluşlar böyle hayallerle başlıyor. Eğer bir şeyi hayal ederseniz, onu bulma imkanınız olur. İnsanoğlu uçmayı hayal etmiş, uçağı bulmuştur. Denizin altına inmeyi hayal etmiş, deniz altını bulmuşlar. Yani hayal ettiği şeyleri zaman içerisinde keşfetmiş icat etmiş, onunla da o hayalini gerçekleştirmiştir. Bizde çocuklarımızın bu tür bilim şenliklerinde hayallerinin gerçeğe dönüşmesini görüyoruz. “ dedi.


Özel Atalar Koleji Kültür Müdürü Jale Doğan, “Özel Atalar İlköğretim Okulu’nun geleneksel olarak yaptığı Bilim Şenliği’nin bu yıl altıncısını yapıyoruz. Yüce önderimizin “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözünü yine kendimize rehber ettik, öğrencilerimize onun fikirleri ışığında bilim yolunu gösterdik. Evet, çocuklarımız gençlerimiz “Kahvelerde değil, laboratuarlarda sabahlıyor” öğretmenlerimizin saçını bilim ağartıyor.
Bu yıl 63 projeye hazırlandı ve çocuklarımızı 5 yıldan bu yana yapılan MEB – TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan “Bu benim eserim” yarışmasına gönderdik. 13 projemiz Adana Bölgeye 1.elemeye gitti. 5’i barajı aştı. 2008-2009 yılında Türkiye birinciliğimiz var. ayrıca bu yıl umutlarımız bahar çiçekleri gibi, bu günlerde güzel sonuçlar umuyoruz. Öğrencilerimiz yarışmaya 53 Fen Bilgisi, 10 Matematik projesi ile katıldılar. 6 ay üzerinde çalıştılar.
Bu çalışmalarından dolayı onları kutluyoruz. Onlar bizim gönlümüzün birincileri. Dilediğimiz şu ki; Türkiye’de ki tüm gençlik bilim yolunda aradığını bulur ve mutlu olur.” Dedi.
 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet