Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Posta Yazarları Hatay’ı Keşfetti

Türkiye’nin en çok okunan gazetelerinden biri olan Posta gazetesinin yazarları ‘Posta İle Kentler Zirvesi’ kapsamında medeniyetler kentini keşfetti.

Posta Yazarları Hatay’ı Keşfetti

Gündem   A+a-

Geçtiğimiz günlerde Hatay’a gelerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile bir takım gezilerde bulunan yazarlar, hem Hatay’ın zengin tarihi dokusuna tanıklık etti, hem de UNESCO tarafından tescillenen ödüllü lezzetlerini tatma imkânı buldu.
Nebil Özgentürk, Şoray Uzun ve Mehmet Coşkundeniz gibi önemli isimlerin yer aldığı, gastronomiden turizme, ekonomiden spora birçok kategoride yazılarını kaleme alan 27 önemli yazar, ilk olarak Başkan Savaş’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra dünyanın 5’inci, Avrupa’nın 2’nci, Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ni ve 2021 yılında Hatay ev sahipliğinde ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla gerçekleştirilecek olan EXPO alanını ziyaret ederek dev projeleri yerinde inceledi.
Damak Çatlatan Lezzetler Geziye Damga Vurdu
Tarihi Kurşunlu Han’da gastronomi etkinliğinde buluşan yazarlara, Başkan Savaş elleriyle tepsi kebabı yaptı. Zahter salatasından aşura, humustan oruğa kadar çeşitli meze ve yöresel yemekleri tadan yazarlar, Hatay’ın zengin mutfağına tam not verdi. Başkan Savaş’ın künefe çevirmesi, damak çatlatan lezzetlerin büyük beğeni topladığı etkinliğe damga vurdu.
Tarihi Kurşunlu Han’dan sonra rotasını Arkeoloji Müzesi’ne çeviren yazarlar, Hatay’ın zengin tarihinde yolculuğa çıktı. Antakya Venüs’ü Mozaiği ve Hitit Kralı Şuppiluliuma Heykeli’ni yakından görerek tarihe tanıklık eden yazarlar, Hatay’ın bereketli topraklarının altından çıkarılan binlerce eserin karşısında adeta büyülendi.
Posta Yazarları Herkesi Hatay’a Davet Etti
Son olarak Hatay’ın önemli ibadet merkezlerinden Hristiyan toplumunun hac merkezi olarak kabul ettiği St. Pierre Kilisesi’ni, ceylan derisine yazılmış 600 yıllık Tevrat’ın içerisinde bulunduğu Havra’yı ve Anadolu’nun ilk camisi olma unvanına sahip olan Habib-i Neccar Camii’yi ziyaret eden ekip, birçok dine ev sahipliği yapan hoşgörü ve medeniyetler kenti Hatay’a hayran kaldı.
Geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren Posta ekibi, Başkan Savaş’a misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini sunarak Hatay’ın zengin mutfağını, tarihi ve kültürel dokusunu herkesin mutlaka görmesi gerektiğini belirtti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar