Skip Navigation Links

Eli Öpülesi Hayırseverler

Sözün Bittiği Yer; 'Nursan Anadolu Lisesi Ve Anaokulu' Eğitim Ve Öğretime Başladı.

Dünya   A+a-

Sözün Bittiği Yer; “Nursan Anadolu Lisesi Ve Anaokulu’ Eğitim Ve Öğretime Başladı.
İlk Ders Zilinde İşadamı Ve Hayırsever İlyas Keleş Eğitim Kadrosunu ve Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

İşadamı İlyas Keleş, “Bu Mutluluğun Tarifi Yok”

Ders zili 3 aylık tatilin ardından çaldı. Öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.
2010–2011 eğitim-öğretim yılında ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler için maraton başlarken, yeni ders yılının başlaması dolayısıyla Hayırsever İşadamı İlyas Keleş, Nursan Anadolu Lisesi Ve Anaokulu’nda öğrencilere ve eğitim kadrosuna başarı dileğinde bulundu.
Yaklaşık iki yıl önce imzalanan protokol ile Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde Nursan Demir Çelik A.Ş. tarafından yaptırılma sözü verilen Anadolu Lisesi ve Ana Okulu hızla tamamlanarak 2010–2011 eğitim döneminde hizmet vermeye başladı. Göreve yeni getirilen Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve diğer yetkililerle birlikte okulu gezdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen’in de katıldığı ziyaret sırasında Dörtyol Kaymakamı Özyiğit, sanayici işadamı İlyas Keleş’e teşekkür ederken, Avrupa düzeyindeki okulla ilgili övgüler yağdırdı. Sınıfları tek tek dolaşan, velilerin görüşlerini alan Kaymakam Özyiğit, şu açıklamaları yaptı:
“Devlet projesi revize edilerek inşa edilen bu okul için söylenecek çok söz yok. Dev eser ‘sözün bittiği yer.’ Tüm detaylar en ince ayrıntılara kadar düşünülmüş. Çok kaliteli malzemeler kullanılmış. Dileğimiz bu sıralardan Devletimize, Milletimize faydalı insanların yetişmesidir. Tüm iş dünyasına örnek olacağını umduğumuz okulu ülkemize ve bölgemize kazandıran ve TBMM’nin verdiği 2010 Yılı Üstün Hizmet Ödülüne de layık görülen sanayici işadamı İlyas Keleş’e teşekkür ederim.”


Okul velileri ve öğrenciler yaşadıkları heyecan ve mutlulukla başta hayırsever işadamı İlyas Keleş ve Kaymakam Özyiğit olmak üzere tüm protokol üyelerini sevgi seline boğdular. Özellikle Anasınıfındaki minik öğrenciler büyüklerinin ellerini öptüler ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu arada bazı veliler İşadamı İlyas Keleş’ten bir de ilköğretim okulu yaptırması talebinde bulundular. Bunun üzerine işadamı Keleş’te, “Böyle bir düşüncemiz var. Bu çevrede arsa verilmesi durumunda ilköğretim okulunu da yaptırarak burayı kampus haline getirmek istiyoruz. Yani ana sınıfından liseye kadar öğrencilerimizin eğitim ve öğretim görebilecekleri ortamı hazırlamak amacındayız” diye konuştu.
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a arsa konusundaki talebin biran önce çözülerek hayırsever işadamına teslim edilmesini isterken Başkan Altan’da, “Gerekli çalışmalara başladık. Eğer yasal sorunları çözebilirsek yakın zamanda arsamızı hayırseverimize teslim edeceğiz” dedi.
Bu açıklamalar velilerin alkışlarıyla destek gördü. Ana sınıfların gezilmesinin ardından lise bölümüne geçildi. Sınavda başarı göstererek eğitime başlayan lise öğrencilerine kısa bir konuşma yapan Kaymakam Özyiğit, daha sonra okul müdürü Abdurrahman Dumaneker tarafından hazırlanan plaketi işadamı İlyas Keleş’e takdim etti. Çok heyecanlı olmasına rağmen mütevazılığini bozmayan sanayici ve işadamı Keleş ise yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:
“ Kısmet olursa bu bölgeye bir okul daha yaptırmak istiyorum. Okul yaptırma tadı bambaşka bir şey, tarif edemiyorum, yaşamak lazım. Hayatımda yaptığım en hayırlı iş bu. Cehaleti eğitim ve okullarla yeneceğiz. Bir toplum ne kadar çok okursa, ne kadar çok eğitim seviyesini yükseltirse o ülke ilerler ve kalkınır. Sizlerden tek isteğim çok çalışın ve sizlere tanınan bu imkânlardan en iyi şekilde yararlanarak ülkemize faydalı insanlar olun. Artık amacımız para kazanmak, çok zengin olmak değil. Kazandıklarımızı çalışanlarımızla ve çevremizdeki insanlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Bizim için asıl servet insanların yüreklerindeki sevgisidir.
Son teknoloji ile yapılan ve engelliler için asansörün dahi bulunduğu, 120 öğrencinin eğitime başladığı okulu gezen protokol üyelerine tüm sınıflarda bulunan akıllı tahtanın çalışma sistemi de anlatıldı. Öğrenci sıralarında anlatılanları dinleyen protokol üyeleri, “ Anılarımız canlandı. Şimdiki teknolojik sistemle eğitim ve öğretim, öğrenci olmak çok kolaylaştı” diye espri yapmaları gülüşmelere neden oldu.
Okulla İlgili Teknik Bilgiler:
Okulun inşaatına 2008 yılının Kasım ayında başlanıldı. Milli Eğitimin kendi projesinde lise 16 derslikti ve aynı binanın içerisinde ana okul da yer alıyordu. Ancak bu projede revize yapılarak lise ile ana sınıfı birbirlerinden ayrıldılar. Toplam 13 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen okullardan Anadolu Lisesi’nin 3500 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. 5 kattan oluşan lisede gelecekte ek dil eğitimi verilebileceği de dikkate alınarak yedek olarak 3 sınıfın ayrıldığı okulda toplam 19 derslik bulunmaktadır. Kimya, biyoloji, fizik laboratuarları, öğrencilerimizin etüt yapabilecekleri ayrı odalar, engelli ve engelsiz öğrencilerimizin kullanabileceği asansörler, tuvaletler, özel duş ve giyinme bölümleri, yemekhane, konferans, tiyatro, jimnastik ve bilgisayar salonları, kantin, açık alanlarda voleybol, basketbol, mini futbol, satranç aktivitelerinin yapılabileceği bölümlerin yanında, öğrenci ve velilerin dinlenebileceği kamelyalar da yer almaktadır. Sınıflara akıllı tahtalar, projeksiyonlar konularak eğitimin en üst seviyede gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Proje aşamasında doğal gazla ısınması düşünüldüğü için alt yapısı buna göre hazırlandı. Ayrıca bölgenin iklimi de dikkate alınarak sıcak-soğuk özelliği olan klimalar yerleştirildi. Tavanlar asma sistemiyle yapılırken, merdivenler ve su basman kısmı dâhil mermer, çatılar ise şıngıl döşendi.
Ana Okul da ise daha önceki projede 6 sınıf gözükürken yapılan revize ile sınıf sayısı 8’e çıkartıldı. 1500 metrekare kullanım alanı olan miniklerin okuyacağı bu okulumuzda tam donanımlı mutfak ve yemekhane, müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler için ayrı ayrı odalar, aktivite odası, çocuk parkı, trafik eğitim alanı, Atatürk Köşesi bulunmaktadır. Toplam 200 kişinin eğitim görebileceği sınıflar farklı renk ve motiflerle dekor edilirken, sıcak ve soğuk özelliği olan klimalar da monte edildi. Tüm okulda çevre düzenlemesi dikkatli bir şekilde planlanarak özellikle geniş yeşil alanların oluşmasına özen gösterildi. Ana sınıf öğrencileri görerek tanımalarını sağlamak için de bahçenin bir bölümüne meyve ağaçları ekildi.
Bu arada, Nursan Anadolu Lisesi’ni kazanan ilk 5 öğrenciye puan sıralamasına göre burs verileceği, her yıl yaz döneminde okul yönetimi tarafından oluşturulacak liste içerisinde hayırseverin yapacağı seçimle de yurt içi veya yurt dışı eğitim kamplarına gönderileceği, gelecekteki koşullara göre de bazı öğrencilere üniversite eğitimlerinde de destek verileceği açıklandı.

20.09.2010
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet