Skip Navigation Links

Dikkat! Kurban Etleriniz Ziyan Olmasın

Kurban kesildikten sonra parçalanması ve muhafazasındaki yanlış uygulamalar nedeniyle

Dikkat! Kurban Etleriniz Ziyan Olmasın

Gündem   A+a-

 bir önceki sene yüzde %50 zayiat varken, geçen yıl bu oranın %30’a düştüğünü açıklayan İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, “Kurban kesildikten sonra etin poşetlenip buzdolabına konulması çok yanlıştır. Sıcak et yanar, yandığında yeşerme yapar ve bozulur. Bu et insanı zehirler.
 
Bu yıl Kurban Bayramı boyunca Türkiye çapında tüm kasaplar iş yerlerini açık tutacaktır. Vatandaşlarımız, gerek kurban etlerinin zayi olmaması, gerekse kullanım şekline göre ayrılması hususunda kasap esnaflarından destek almalıdır” dedi.
 
Kurbanlığın kesiminden hemen sonra, parçalara ayrılması aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi veren Başkan Sert, “Kurban kesildikten sonra kuyruk yağı, boyun yani gerdanlık, kollar, but, kaburga ve pirzola şeklinde ayrılması gerekir.
 
Parçalara ayrılan etler, gölge bir yerde, klimalı veya serin bir odada tepsinin üzerine serilmeli ince temiz bezle örtülmelidir. En az bir saat dinlendirildikten sonra poşetlenmeden, olduğu gibi dolaba konulmalıdır. Kestikten hemen sonra da kasaba götürebilirler.
 
Kasaplarda et işleme fiyatları kuşbaşı ve parça et olarak kilogramı 3 TL, kıyma ise 2 TL olarak belirlenmiştir. Kasaplar Odası olarak halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyoruz” şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet