Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gençler Hırvatistan’da Buluştular

Erasmus+ Gençlik Değişimleri kapsamında Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 4 üniversite öğrencisi ile

Gençler Hırvatistan’da Buluştular

Eğitim   A+a-

“Confluence of Cultures” adlı proje 5 - 14 Temmuz 2018 tarihleri arasında İtalya, Romanya, Polonya, Hırvatistan, Litvanya ve Türkiye'den toplam 30 katılımcı ile başarıyla gerçekleştirildi.
Hırvatistan Impress Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı projenin ana konusu kültürler arası kaynaşmayı sağlamak ve kültürel farklılıklara saygı göstermeyi öğrenmekti. Tüm katılımcılar ülkelerinin kültürlerini dil, din, yemek, geleneksel dans ve daha birçok açıdan incelediler ve fikir alışverişinde bulundular. Bunların yanı sıra yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, aktif dinleme ve çalışma, grup içi iletişim, fikir alışverişi, kişisel gelişim ve kültürel kaynaşma konuları ile ilgili dolu dolu ve keyifli aktivitelerde bir arada çalıştılar.
Tüm ülkeler kültürlerini tanıtmak için kültür geceleri organize ettiler. Ülkemizi temsil eden katılımcılarımız da yemeklerle, yöresel oyunlarla, kına gecesi canlandırması ile Türkiye’yi ve Hatay’ı en akılda kalıcı şekilde diğer ülke katılımcılarına tanıttılar.
Proje Hırvatistan’ın Daruvar şehrinde farklı kültürlerden gelen katılımcıların yerel halka sundukları dans ve müzik gösterisi ile son buldu.
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, gençlerimize kültürler arası birlik ve bütünlüğü en iyi şekilde gösterdiği için Erasmus+ projelerinin çok önemli olduğunu, şu ana kadar 132 kişinin ücretsiz olarak yurt dışına çıkmasına fırsat tanıdıklarını, ilerleyen dönemlerde de farklı ülke ve konularla öğretmen ve öğrencilere bu fırsatları sunmaya devam edeceklerini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar