Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Uğur Şansal,”Sendikal Yetkimizi aldık”

İskenderun Teknik Üniversitesi Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Öğretim Görevlisi Uğur Şansal,”Almış olduğumuz sendikal yetki ile çalışmalarımıza

Uğur Şansal,”Sendikal Yetkimizi aldık”

Eğitim   A+a-

Şansal, Türk Eğitim-Sen Hatay 2.Nolu Şube binasında yaptığı basın açıklamasında; “Bu yıl almış olduğumuz sendikal yetkiden dolayı öncelikle tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Almış olduğumuz sorumluluk ve görev bilinci ile idari ve akademik tüm personelimizin özlük haklarını korumak ve daha iyi bir çalışma ortamı oluşturmak ana amacımızdır.
2015 yılında kurulan genç bir üniversite olarak TEKNOVERSİTE vizyonu ile ön plana çıkan üniversitemiz güçlü, dinamik ve çalışkan bir akademik kadro ile dünyada bilim insanları tarafından yapılan yayınları depolayan ve analizine imkân veren Web of Science adlı veritabanından elde edilen veriler ışığında, 2017 yılı ortalamalarında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 107 devlet üniversitesi arasında 19.uncu sırada yer almıştır.
Üniversitemiz Lisansüstü, Lisans ve Ön lisans olmak üzere çeşitli programlarla 2018-2019 da yine iddialı bir şekilde hazırlık yapmaktadır.
2018-2019 da tercih yapacak olan öğrencilerimiz için programlarımız şu şekildedir.
Lisans Programlarımız;
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi;
Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalürji-Malzeme Mühendisliği, Petrol Doğalgaz Mühendisliği
Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi;
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği.
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi;
Ekonomi.
Mimarlık Fakültesi;
Peyzaj mimarlığı.
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi;
Su Ürünleri Mühendisliği.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu;
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği.
Sivil Havacılık Yüksekokulu;
Havacılık Yönetimi.
Ön Lisans Programlarımız;
Denizcilik Meslek Yüksekokulu;
Deniz ve Liman İşletmeciliği, Lojistik, Su Altı Teknolojisi.
Dörtyol Meslek Yüksekokulu;
Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Makine, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programları.
İskenderun Meslek Yüksekokulu;
Basın ve Yayıncılık, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol, Elektrik, Geleneksel El Sanatları, Giyim Üretim Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makine, Mekatronik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Otomotiv Teknolojisi Programları.
Ayrıca Öğrencilerimiz son dönemlerinde bir iş dünyasına entegre edilmesi ve tam zamanlı çalışma esasında iş yerlerinde eğitim göreceklerdir.
Meslek Yüksekokulları için şu önemli noktayı söylemeden de geçemeyeceğim. İskenderun Meslek Yüksekokulunda görev yapan bir akademisyen olarak yüksekokulumuz spor salonundan, sosyal alanlara kadar bir çok imkanı barındırmakta olup bölgenin en iyi ve alanında uzman akademisyenleriyle özellikle son değişen sisteme göre meslek yüksekokullarına girişte sadece meslek lisesi mezunları değil tüm liselerden mezun öğrenciler TYT puanlarına göre programlarımıza yerleşebilirler.4 yıllık fakülteye yerleşecek puanı alamayan öğrenciler için ise Meslek Yüksekokulları, DGS ile 2.yıl sonunda 4 yıllık Programlara yerleşebilecekleri bir alternatif olduğunu da unutmasınlar.
Tercih döneminde tercih yapacak olan tüm öğrencilerimize İSTE dikleri bölümlere yerleşmelerini temenni ediyor ve başarılar diliyorum” dedi
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar