Skip Navigation Links

Samandağ’da Nefes Kesen Festival

Samandağ Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Hatay’da ilki düzenlenen Samountain Motosiklet Festivali’nde nefes kesen dakikalar yaşandı.

Samandağ’da Nefes Kesen Festival

Kültür Sanat   A+a-

Samandağ’da iki etap halinde gerçekleşen yarışa yoğun katılım sağlandı. Festivalin açılış konuşmasını Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yaptı. Festivalde dereceye giren sporculara ödüllerini Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı takdim etti. Yarışmanın sunuculuğunu Ali Akan, saha görevlisi olarak da Onur Fırıncı görev yaptı. Festivalin düzenleme komitesi Samandağ Enduro Kulübü Başkanı Mithat Kazan ve Yöneticileri Mehmet İlker İlbeyi, Özgür Miçooğulları, Emre Cem Doğu ve Mehmet Ali Bahçeci yaptı.
Samandağ Çevlik Sahilinde gerçekleşen yarışa, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir start verdi. Gösteri tutundan sonra sıralama turları yapıldı. Sahildeki sıralama turlarında 1. Olan Çukurova Motosiklet Kulübü sporcusu Murat Can Köse müthiş bir performansla ipi ilk göğüsleyen oldu. 2. olan yarışmacı Samandağ Enduro kulübü sporcusu Emre Cem Doğu ve 3. ise Çukurova Motosiklet sporcusu Habib Özmen oldu.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “ Samontain Motorsiklet festivaline yoğun bir katılım olduğunu ve halkımızın da yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Bu bizler için sevindirici. Daha sonraki festivallerde daha iyi bir çıta yakalayarak Samandağ’ımızı daha iyi bir şekilde tanıtacağımıza inanıyorum. Adana Mersin gibi çevre illerden gelen yarışmacılar bizim misafirimizdir. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Kendilerinin burada olmasının ilçemize bir değer katacağına inanıyorum. Bu festivalden kardeşlik, barış ve güzelliklerin çıkacağına inanıyorum. Centilmence ve sportmence bir festival olacağına inanıyorum. Bu kadar zorlu yollarda taş toprak ve engellerin olduğu yollarda yapılan bir yarışta sporcularımız hiçbir yara almadan ve kendilerine bir zarar gelmeden dağların zirvesine kadar tırmanabiliyorlar. Bizim yürüyerek çıkamadığımız yerlere motosikletler ile çıkıyorlar. Bu da bize şunu gösteriyor, kask gibi gerekli donanımla motosiklet kullandığımızda can güvenliğimiz açısından çok olumlu, sağlıklı, güvenli bir şekilde motosikletleri kullanabileceğimiz görülüyor.Bu anlamda düz yolda bile yapılan kazalar maalesef ölümle sonuçlanabiliyor. Bu bize kaskın önemini ve motosiklette kullanılan koruyucu malzemelerin önemini gösteriyor. Bu anlamda gençlerimizin kask kullanması ve motosiklete binerken bu gerekli teçhizatları kullanmasını arzu ediyoruz. Mümkünse motosiklet kullanmanın eğitimini almalarını ve ebeveynlerinin izni ve bilgisi dahilinde motosiklet kullanmalarını öneriyoruz. Özellikle havaların ısınması ile birlikte motorların daha yaygın kullanılması ile canlarımızı yitiriyoruz, içimiz acıyor. Burada bir farkındlık yaratıldı ve bunu çok önemsiyoruz. Önlem alındığı zaman motosiklet kullanmanın keyfini çok daha fazla yaşayabileceğiz. Biraz bunları düşünen bir yerden ve gören bir yerden arkadaşlarımızın yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz. Desteğimiz devam edecek. Kendilerine başarılar diliyorum. Festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Samandağ Enduro Kulüp Başkanı Mithat Kazan; “ Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu bir ilkti belki de biraz acemilik yaşayacağız. Bir eksiklik olursa da şimdiden hepinizden af diyoruz. Bu pistin adını “Levent Baytar Motokros Pisti” olarak ilan ettik. Pistimizi Enduro pisti olarak düzenledik. Levent Baytar’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bizim bütün motosiklet kullanan vatandaşlarımıza tavsiyemiz var. Gerekli ekipmanların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Gerekli ekipman kullanılırsa kesinlikle kazalarda gerek yaralanma gerekse ölümle sonuçlanan kaza oranları bir hayli düşecektir. Dikkatli kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Motosiklet iyi bir ulaşım arcıdır. Aynı zamanda hobi olarak
kullanılabilecek keyifli bir araçtır. İyi kullanıldığında kesinlikle olumsuz bir sonuç olmaz. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Sıralama turlarından alınan sıralama ile öğleden sonra gerçekleşen yarışın ikinci etabına geçildi. Yarışmacılar 5’er saniye aralıklarla enduro pistinde start aldı. Dağ yollarında dirsek dirseğe süren yarışta son ana kadar heyecan sürdü.
Yarışın sonunda Çukurova Motosiklet Kulübü sporcusu Murat Can Köse 1. Olurken ,Samandağ Motosiklet Sporcusu Emre Cem Doğu 2., Çukurova Motosiklet Kulübü Habib Özmen 3., Samandağ Motosiklet Kulübü Başkanı Mithat Kazan 4., Defne Motosiklet Kulübü Sporcusu Mehmet Ali Bahçeci 5. ve Samandağ Motosiklet Kulübü sporcusu Habib Uyar 6.oldu.
Yarış sonunda ilk üçe giren sporculara Metyü Motor’dan kask ve Motul’dan malzeme hediye edilirken iki saat içinde finishi görebilen bütün sporcular madalya almaya hak kazandı.
Yarışmacılara ödül ve kupalarını Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı takdim etti.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı yarışmacıları kutlayarak; “ Motosiklet camiasının en hareketli, en centilmen, en sportmen sporcuları burada. Hepinize ilçemize hoş geldiniz diyorum. İlk olmasına rağmen Çok keyifli bir festival geçirdik.hepinize teşekkür ediyorum. Bu parkuru kazası belasız geçirmek bizim için çok önemliydi. Bu anlamda çok başarılı bir festival geçti ve çok keyif aldık. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum. Bir sonraki yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Samountain Motosiklet Festivalinde daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Aynı zamanda Samandağ Belediye başkanımız Mithat Nehir öncülüğünde sizlerle beraber nice güzel festivaller yapacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz. “ dedi.
Samandağ Enduro Kulüp yöneticisi Mehmet İlker İlbeyi tarafından yapılan açıklamada; “ Hatayda ilkini gerçekleştirdiğimiz Samountain Enduro yarışının heyecanını yaşıyoruz. Yarışa Hatay’ın Samandağ, İskenderun, Reyhanlı, Kırkhan, Defne ilçelerini yanı sıra Adana ve Mersin gibi çevre ilerden katılan yarışmacılarımız var. Yarışta toplam 27 yarışmacı start aldı. Hatay’da ilkini gerçekleştirdiğimiz bu yarışta desteğini esirgemeyen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı’ya, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’a, Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut’a, her anımızda bize destek veren ailelerimize, sponsorlarımız Samandağ Belediyesi, Metyü Motor, Red Bull, Motul Yağ, Harput Motor’a ve destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet