Skip Navigation Links

Yeşil Alana Bina Diktiler, Belediye de Ruhsat Verdi

İskenderun Belediye Meclisi, Başkan Seyfi Dingil’in Ankara’da olması nedeni ile Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak başkanlığında toplandı.

Yeşil Alana Bina Diktiler, Belediye de Ruhsat Verdi

Gündem   A+a-

Yapılan gündem dışı konuşmalarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen kalleş terör saldırısında asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın şehit olduğu hain saldırı kınandı.
 
Meclis oturumunda Sakarya Mahallesi’nde yeşil alan üzerine yapılan bina ile İskenderun Belediyesi bünyesindeki İmar Limited Şirketi’nin yaptığı satışlar gündeme oturdu.
 
“31 Mart 2014 tarihinden bu yana belediyenin gayrimenkul satışları dahil, tüm harcamalar hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz” diyen MHP Grubu’nun, ’Araştırma Komisyonu’ kurulması yönündeki önergesine, AK Parti ve CHP grubundan destek geldi.
 
Yeşil Alana Nasıl Ruhsat Veriliyor?
 
Özellikle AK Parti Grup Başkanvekili Abit Erol’un, Sakarya mahallesindeki yeşil alan üzerinde konuşlanan bina ve İmar Limited Şirketi’nin satışları hakkında “Kamuoyunu bilgilendirmek zorundayız. Bu bir mecburiyet” şeklindeki sözleri oturuma damga vurdu. MHP Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak, “Sakarya Mahallesi’nde yeşil alan üzerine değil bina, kulübe bile dikemezsiniz. Nasıl oluyor da ‘inceleme yapılıyor’ denilen yere ruhsat verilebiliyor?” diyerek, yerinde bir tepki gösterdi.
 
Araştırma Komisyonu Kuruldu
 
Çolak konuşmasında, “Belediye Başkanı seçildiği gün, meclis üyeleriyle birlikte çalışacağız demişti. Ama ne yazık ki, hiç bir konuda meclis üyelerinin fikrini almadı. En son İmar Limited Şirketi’nin Karaağaç yolunda sattığı araziyi işittik. Olabilir, satılabilir.. Belediyenin para kazanmasına karşı değiliz. Ama neden meclisin haberi yok? Ortak akıl nerede? Bırakın MHP Grubu’nu, birçok AK Partili meclis üyesinin bile haberi yok? Buradan soruyorum; İmar Limited Şirketi’nin bugüne kadar yaptığı satışlardan elde ettiği para ne kadardır? O para kasada duruyor mu? Yoksa farklı hizmetlere aktarım oldu mu?” diyerek, MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar ve grubun meclis üyeleri ile birlikte idareye önerge sundu. Meclis Başkanı Mehmet Başlak nedense, her soruya yazılı cevap verilmesini istedi.
 
Başlak’ı, başkan yardımcısı Halim Öztaş’ın yönlendirdiği görüldü.“Araştırma Komisyonu” ile ilgili önergenin gündeme alınmasını, Meclis Başkanı Mehmet Başlak, AK Partili Musa Bayırlı ve Osman Mesçi ret oyu verirken, geriye kalan AK Parti meclis üyeleri, MHP ve CHP ile birlikte evet oyu kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Abit Erol, “Her türlü araştırmaya açığız” diyerek, şeffaflıktan yana tavır gösterdi.
 
Gündeme alınan ve ardından kabul edilen ‘Araştırma Komisyonu’ için şu üyeler seçildi;
Emin Dönmez, Ahmet Sarı, Reşat Çağlar (AK Parti), Osman Çolak (MHP) ve Özer Çağşar (CHP).
 
‘İktidar Gücüne Rağmen Geriye Düştünüz’
 
CHP Belediye Meclis Üyesi Özer Çağşar ise, “İskenderun Belediyesi iktidar gücü ve yeterli ölçüde bütçeye rağmen hizmet üretemedi. Geriye düştünüz! Elinizdeki imkanları kullanamadınız. Ankara kaynak aktarabilirdi, başaramadınız. Şu zaman diliminde görüyoruz ki, belediyenin tüm kaynakları çarçur edildi. Ciddi bir bütçeye sahip olmanıza rağmen, borçlandınız. Yeşil alan üzerine bina dikilmesine izin veriyorsunuz, üzerine ruhsatı krema tadında sunuyorsunuz. İmar Limited Şirketi satış yapıyor, bizim ve kamuoyunun haberi olmuyor” diyerek tepki gösterdi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet