Skip Navigation Links

Doğru Cevabı Yabancı Dilde Verecekler !

Doğru Cevap Koleji öğrencileri dil eğitimlerini Amerikan Kültür tecrübesiyle alacaklar…

Doğru Cevabı Yabancı Dilde Verecekler ! Web
TV

Eğitim   A+a-

 İskenderun Özel Doğru Cevap Okulları, özellikle anaokulu ve ilkokul düzeyindeki öğrencilerinin yabancı dil eğitimi konusunda önemli bir adım atarak, Amerikan Dil Kursları ile protokol imzaladı.
İki kardeş kuruluş Özel Doğru Cevap Okulları ile Amerikan Kültür Dil Kursları, yabancı dil eğitiminde İngilizce ve Fransızca konusunda anlaşmaya vardı.
Doğru Cevap Okulları Kurucu Müdürü Cihan Emir ile Amerikan Kültür Dil Kursları Müdürü Necati Bakır, 8. Gün Haber Web Tv’ye gerçekleştirdikleri ziyarette, protokolün önemine ve çocukların yabancı dil eğitimine sunacağı katkılara dikkat çektiler.
Başarılı her iki kurumdan Özel Doğru Cevap Okulları eğitim öğretimdeki başarısıyla, yabancı dil eğitiminde bölgenin en başarılı kurumu Amerikan Kültür Dil Kursları’nın birlikteliği, veli ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.
İskenderun Özel Doğru Cevap Okulları Kurucu Müdürü Cihan Emir, yabancı dil hassasiyetinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şöyle dedi; “Velilerin çocuklarını özel okula gönderirken en önemli beklentilerinden bir tanesi yabancı dil eğitimi. Bu konu üzerine çok ciddi bir yapılanma içerisine gittik. 7 yıldır Özellikle alt yaş gruplarında anaokulu ve 1. Sınıf başlangıç gruplarında çocuklarımızın çok daha rahat bir dil öğrenebilme kabiliyeti olduğu için onu çok ciddi bir eğitim sisteminin üzerine kafa yorduk. Amerikan Kültür’le bir protokol imzaladık. Bundan sonra bizim kurumumuzda yabancı dille ilgili yapılacak bütün çalışmaları Amerikan Kültürle beraber yöneteceğiz” dedi.
Doğru Cevap Okulları’nın yabancı dil atağına yoğunlaştırılmış eğitim ve diyaloğun damgasını vuracağını belirten Cihan Emir, “Çocuklar 20 saatin üzerinde yoğun bir şekilde İngilizce programına maruz kalacak. Çocukların derslerde öğrendiklerini teneffüs vakitlerinde de tekrarlaması ve aralarında diyaloğu yabancı dille yapmaları en önemli hedefimiz. Çünkü biz bunu sadece bir ders gibi verirsek çocuk 40 dakikalık ders teneffüse çıktığında tekrar Türkçe konuşuyor. Bu şekilde olduğu zaman çocuğun zihninde yabancı dille ilgili bir algıyı oluşturamıyoruz ama biz bu çocuğa bütün gün boyunca okulumuzda bulunduğu tüm süre zarfında sürekli olarak yerli, yabancı öğretmenler bütün aktivitelerde beraber olduğunda çocuk doğal bir öğrenme sürecine giriyor. “
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 Dilde Yoğunluk Var !

Rusça’ya talep çok fazla…

Amerikan Kültür Dil Kursları Müdürü Necati Bakır da yaptığı açıklamada, tecrübelerini kardeş kurum Doğru Cevap Okulları öğrencilerini geleceğe hazırlamak için kullanmaktan mutlu olacaklarını söyledi.
Necati Bakır açıklamasında, yabancı dil öğrenmeyi sevdiren, kolaylaştıran bir sistemi yerleştirdiklerini belirterek, “7 yıldır İskenderun’da faaliyet gösteren yabancı dil eğitim kurumuyuz. Yabancı dili çocuklara sevdirmek istiyoruz. Bir iş görüşmesine gittiğinizde dil biliyor musunuz? diye muhakkak soruyorlar İngilizcenin dışında ekstra bir dil biliyor musunuz, bilmiyor musunuz? Onu sorguluyorlar. Biz şuan da American Kültürde İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça eğitimleri de verebiliyoruz. Özelikle Rusça’ya çok büyük bir talep var, bu bizi çokta mutlu ediyor. Rusça dersi vereceğiz diye duyurduğumuz andan itibaren ne telefonlarımız sustu ne de gelenler bitti çok ciddi talep var.
 

Doğru Cevap’tan Ekolojik Okul Adımları !

Hatay’ın en büyük kampüsü özelliğine sahip İskenderun Doğru Cevap Okulları’nda yaparak yaşayarak eğitim öğretim vermeyi hedeflediklerini belirten Cihan Emir, ayakları toprağa değen, bitkilerin gelişimini uygulamalı bir şekilde gözlemleyen, hayatın içinde olan çocuklar yetiştirmek istediklerine dikkat çekti ve en büyük avantajlarının ekolojik okul altyapısına vurgu yaptı.
Cihan Emir: “ormanlık alan içerisinde açık hava dersliklerimiz, hayvanat bahçelerimiz, park alanlarımız olacak yani çocuklar eğlenerek orada kendi meyvelerini, sebzelerini yetiştirerek mutlu olacaklar ve eve götürüp ailesiyle yiyecekler.”
Çocukların betonarme yapılardan, dersliklerden kurtarılması gerektiğini belirten İskenderun Doğru Cevap Okulları Kurucu Müdürü Cihan Emir, kampüsün 8 dönüme yakın ormanlık alanının ekolojik okul hedefinde önemli rol oynayacağına vurgu yaptı ve şöyle dedi:
Aynı zamanda bizim en büyük sıkıntımız çocuklarımızın betonarme yapılardan kurtulması, ayağının toprağa değmesi, yaşayarak, yaparak öğrenmesi. Şimdi bizim kampüs alanımız şuan buna belki de bölgedeki en müsait ortam. 25 dönümlük alanın zaten 8 dönümü zaten ormanlık alan. Bu yüzden bizim ekolojik okul olmak gibi de bir artımız var. Yani çocuklarımız 8 dönümlük orman içerisinde sadece çektikleri oksijenle bile yaşıtlarıyla karşılaştırıldığında ciddi bir fark yaratacaklar. O ormanlık alan içerisinde açık hava dersliklerimiz olacak, hayvanat bahçelerimiz olacak, park alanlarımız olacak yani çocuklar eğlenerek orada kendi meyvelerini, sebzelerini yetiştirerek eve götürüp ailesiyle yiyecek.
 
Yıların Eğitimcisi Türkiye’de İlk 10 Binde !

20 Yıl Sonra Hukuk Fakültesi Hayaline Kavuştu…

Yılların eğitimcisi Doğru Cevap Okulları Kurucu Müdürü Cihan Emir, yıllar sonra üniversite sınavına girdi ve Türkiye’de ilk 10 bin içerisinde yer alırken, en iyi hukuk fakültelerinden birinde okumak hayalini de gerçekleştirdi.  

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu ve Çukurova Üniversitesi’nde de yüksek lisans yapan Cihan Emir, bir eğitimci olarak çocuklarına ve en az çocukları kadar değerli öğrencilerine rol model olmak, onları motive edebilmek için girdiği üniversite sınavında Türkiye geneli ilk 10 bin içerisinde yer almakla kalmadı, en iyi üniversitelerin hukuk fakültelerinden birine gitmek şansını yakaladı.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan başarılı eğitimci Cihan Emir, en büyük hayalinin hukuk fakültesinde okumak olduğunu belirterek, çocuklarına ve öğrencilerine rol model olmak, onları motive etmek adına girdiği üniversite sınavında, geçen zaman ve yılların hayalleri gerçekleştirmeye engel olamayacağını da gösterdi.

Cihan Emir yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Sınav sonuçlarımız açıklandı ilk on bine girdiğimizi öğrendik. Benim iki tane hedefim vardı. Bir tanesi kendi çocuklarıma şunu göstermek istedim.40 yaşında da olsanız bir şeyi elde etmek istediğiniz zaman çalışmanız ve istemeniz yeterli. Ben onlara örnek olmak istedim. Girdiğimde morali bozuk olan motivasyonu düşük olan çocuklara “bakın isterseniz sizde yapabilirsiniz, sadece çalışın umudunuzu kaybetmeyin “bu bir mesaj. Benim de küçüklükten beri hayalimdir, bunu da gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Eğitim sektörümüzle ilgili belki de hukuki konularda yasalara ve mevzuata hakim olabileceğiz.”

 
 
 
 
 
 
 
Doğru Cevabı Yabancı Dilde Verecekler !  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet