Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrenci Alımına Hazır!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, ilk öğrencilerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

İSTE Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrenci Alımına Hazır!

Eğitim   A+a-

Kentleşme, kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri projeleri ile popülerliği giderek artan peyzaj mimarı ihtiyacı nedeniyle; kısa bir süre ünce kurulan, hızla gelişen ve bu yıl öğrenci almasına izin verilen Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne; yoğun talep olması bekleniyor.
İnsana öncelik veren, yenilikçi, çağdaş, toplumsal değerleri içselleştirmiş, evrensel standartlara ve geleceğin beklentilerine uygun ve yeni bir eğitim modeli çerçevesinde kurulan İSTE Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini bekliyor. Peyzaj Mimarlığı Bölümü, kentleşme süreçlerinde; doğal çevrenin korunmasını ve bozulan çevrenin yeniden estetik ve ekonomik açıdan iyi bir şekilde planlamasını sağlayabilen girişimci ve yenilikçi peyzaj mimarları yetiştirmeyi hedefliyor.
Üniversite tercihi yapacak adaylara Peyzaj Mimarlığı Bölümü hakkında bilgiler veren İSTE Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Bozdoğan Sert, peyzaj mimarlığının şu anda Türkiye’deki ve dünyadaki en popüler mesleklerden biri olduğunu ve peyzaj mimarlarının, sanatı doğayla birleştirerek huzur dolu mekânlar oluşturan sanatçılar olduğunu ifade ederek; “Türkiye’de yaşanan hızlı kentleşme süreciyle birlikte, peyzaj mimarlığının öneminin giderek artıyor.
İskenderun ve İskenderun Teknik Üniversitesi, peyzaj mimarlığı eğitiminin ve uygulamalarının yapılabileceği en güzel yerlerden ve üniversitelerden biri… Özellikle, İSTE’nin merkez kampüsünün ve kampüs gelişim planındaki peyzaj tasarımlarının olması, doğal bir laboratuvar olarak eşsiz fırsatlar da sunacak. Teknoversite vizyonuna uygun bir müfredatla, teknolojiyle yoğrulmuş bir peyzaj mimarisi ekolü oluşturulmaya çalışılacak. Bu yüzden İSTE Peyzaj Mimarlığı öğrencileri çok şanslı olacak. Bölümümüzden mezun olacak Peyzaj Mimarları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkânları bulunmaktadır.
Belediyelerde, bakanlıklarda, enstitülerde, inşaat ve proje danışmanlık firmalarında, üniversitelerde çalışabilirler. Özel peyzaj mimarlığı büroları açabilirler veya mimarlarla birlikte ortak çalışmalar yapabilirler” dedi ve daha ayrıntılı bilgi almak isteyen ve ilgi duyan adayları ve velilerini 8-9 Ağustos 2018 tarihlerinde İSTE Merkez Kampüs’te gerçekleştirilecek İSTE TANITIM GÜNLERİ’ndeki Peyzaj Mimarlığı standına davet etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar