Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Nevzat Sert açıkladı: 2 Kurban Satış Yeri Olacak

Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, Kurban Bayramı öncesi

Başkan Nevzat Sert açıkladı: 2 Kurban Satış Yeri Olacak

Gündem   A+a-

Belediyelerin belirlediği kesim noktaları ve hayvan pazarları ile, alınacak kurbanlıklarda dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmede bulundu.
Sert, bu yıl iki hayvan pazarı ile üç kesim noktasının belirlendiğine dikkat çekerek, “Hayvan pazarının biri, Arsuz çevre yolu Karaağaç mezbahanesinin olduğu alanda, diğeri ise Ağır Bakım Fabrikaları ile Kız Öğrenci yurdu arasında kalan arazide kurulacak. Çarşamba pazarı çeşme durağı, Barbaros Mahallesi Perşembe pazarı ve Sakarya mahallesindeki Cumartesi pazarında İskenderun Belediyesi tarafından kurban kesim noktaları oluşturuldu. Bu yıl, büyükbaş hayvan kesim ücreti 500 TL, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 70 TL. olarak belirlendi. Kesim noktalarının genel temizliği İskenderun belediyesinin, atık su kanalizasyonlarının temizliği ise Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda” dedi.
Kurbanlık hayvanların seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, “Büyükbaş hayvanların2, küçükbaş hayvanların 1 yaşını doldurmuş olması gerekir. Gözleri görmeyen, boynuzları kırık, topal ve kesim yerine yürüyemeyecek kadar hasta olan hayvanlar kurban edilemez. Kesim işini ehil kişiler yapmalıdır, aksi taktirde hayvan mundar olur. Kurban edeceğiniz hayvanı bizzat kendiniz veya vekalet vereceğiniz kişinin görmesi gerekir. Et parası ödeyerek Kurban ibadeti yerine getirilmez. Bazı kurum veya marketlerin ‘vekaletiniz karşılığında kestiğimiz kurbanlık’ diye poşetler içerisinde teslim ettiği etler titizlikle kontrol edilmelidir. İslami usullere uygun olmayan bu uygulama ile kurban kesmiş sayılmazsınız. Şahsi görüşüm, bunu yapanlar bazı marketlerin bayatlamış et stokunu eritmek kaygısını taşımaktadır. Bu durum, hayvan yetiştiricilerine de zarar vermektedir” şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş