Skip Navigation Links

'Torunuma Mektup' Yarışması

İskenderun Özel Gülen Koleji İlköğretim 7. Sınıfa giden öğrenciler, Türkçe dersinde '2010'a Girerken Torunuma Mektup' adı altında 60 sene sonra gelece

Dünya   A+a-

İskenderun Özel Gülen Koleji İlköğretim 7. Sınıfa giden öğrenciler, Türkçe dersinde “2010’a Girerken Torunuma Mektup” adı altında 60 sene sonra gelecek “hayali torunlarına” mektup yazdılar.
Mektuplarında dünyanın ve Türkiye’nin bugününü, sorunlarını, güzelliklerini ve gelecekten beklentilerini torunlarıyla paylaştılar.
Öğrenciler, mektuplarında ayrıca 2010’da nasıl bir Türkiye ve nasıl bir dünya görmek istediklerini anlattılar.


Sevgili Torunum,
Bu mektubu sana 2009 yılında yazıyorum. 2009 yılında Türkiye’de araç kundaklama olayları, zamlar, terör, uçak kazaları, ekonomik krizler, trafik kazaları, tıp skandalları oldukça yaygın. Akraba evlilikleri yüzünden binlerce bebek sakat doğuyor. Ona rağmen Karadeniz bölgesi özellikle Rize çok güzel. Her yer yemyeşil, çay toplayan kadınlar hala var, yağmur ormanları hala mevcut. Ama Payas’ta hava kirliliğini tahmin edebilirsin. İstanbul trafiği o kadar sıkışık ki, İnsanlar Avrupa yakasından Anadolu yakasına bazen bir bazen iki saatte geçebiliyor. Ekonomik kriz yüzünden on binlerce kişi işsiz.
Çetelerle, Hortumlamalarla dolu, kirli bir dünya anlayacağın. Bunlar kötü yanı. İyi yanı ise doğal zenginliklerimiz. Sarımsaklı’nın kumu, Fethiye’nin denizi, Pamukkale’nin beyaz taşları hala ünlü. Türkiye artık eğitime, sağlığa, ulaşıma, nükleer enerjiye yatırım yapıyor. Bunlar da ümit veren yanı.
2093 yılında her şey aynı mı kacak? Dünya temizlenecek, hayvan türleri kurtarılacak, trafik kazalarının önüne geçilecek mi? Türkiye kalkınıp, süper güç olacak, dünya yeşerip temiz bir dünya mı olacak? Yoksa ozon delinip her yer beton mu olacak? Bunu yalnızca sen bileceksin.

Seni Seven Deden
Enes TOSUN (7A)

 

Sevgili torunum;
Henüz 13 yaşındayım. Sen daha yoksun ama Türkçe öğretmenimizin verdiği ödev torunumuza mektup yazmaktı. 2077 yılları civarında sana havanın nasıl olduğunu sormayacağım. Çünkü 2009 yılında bile atmosfer delik deşik. Malum asit yağmurları.
Ah ah bir bilsen geçmiş ne kadar güzeldi. Amazon ormanlarında bir ağaç vardı ki. Allah seni inandırsın boy boy. Hala yerinde duruyorsa gidin de bir piknik yapın. Siz şimdi “piknik” nedir onu da bilmezsiniz. Ee zamane çocukları.
Fazla söze gerek yok. Tabii 2077 yılında pek bir şey yok. Diyeceğim o ki ara sıra sanal yiyecekler yerine; tabi eğer bulursan hormonsuzundan kırmızı kırmızı domates, sulu sulu portakal, ekşi ekşi erik ye… Uzun lafın kısası iyi yaşamaya bak. Hayatın tadını çıkar. Tabi çıkarabilirsen.

Seni Seven Babaannen
Duha İŞLER (7B)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet