Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Av.Suzan Şahin, Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 79. Yılını Kutladı

Hatay’ın Anavatan’a katılmasının barış yoluyla kazanılmış siyasi zaferlerimizden biri olduğunu belirten Şahin,

Av.Suzan Şahin, Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 79. Yılını Kutladı

Gündem   A+a-

 " ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyen ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün üstün diplomasi yeteneği ve kararlı tutumu ile önemli bir tarihi geçmişe sahip olan Hatay, kendisine vurulmak istenen esaret  zincirlerini kırarak 23 Temmuz 1939'da resmen Anavatan’a katılmıştır.


 
Bu büyük ve anlamlı zafer; barış, kardeşlik, hoşgörü, vatan ve millet sevgisinin en güzel örneği olarak tarihe geçmiştir. Medeniyetin beşiği, dillerin, dinlerin tüm farklılıkların bir alanda buluştuğu ve güzelleştirdiği Hatayımız’ın Anavatan’a katılışının 79.yılını kutlamanın heyacanı içerisindeyiz.

‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ şiarıyla, Hatay’ı şahşi meselesi haline getirip Anavatan’a katılmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve hükümet kadrolarını, Hatay'ın Anavatan topraklarına katılmasında büyük pay sahibi olan ilk ve tek Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen ile Hatay Devleti Meclisi üyelerini, kırk asırlık Türk yurdunun düşman elinde esir kalmamasının bilincinde olarak canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm Hataylı hemşehrilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. " açıklamasını yaptı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş