Skip Navigation Links

“Yerel basına destek olunmalı”

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Veysel CINCIK, Basından sansürün kaldırılışının 110. Yıl dönümü

“Yerel basına destek olunmalı”

Gündem   A+a-

 Basın Bayramı münasebetiyle Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınladı. Cıncık, zor şartlar altında mesleklerini sürdürmeye çalışan meslektaşlarının, gelişen teknolojiye adapte olmak için de çaba sarf ettiğini belirterek, “Gazetecilik mesleğini hakkı ile yapan meslektaşlarımıza, her kesimden imkanları ölçüsünde maddi ve manevi anlamda destek olunması, meslekte tekelleşmenin önünü kapatıp, basın kuruluşlarının özgürce mesleklerini icra etmesine olanak sağlayacaktır” dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, özellikle yerel basının, lokal sorunların çözümü noktasında etkin rol oynadığına dikkat çekerek, “Hiç şüphesiz basın, bir milletin müşterek sesidir. Toplumsal gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde yayarak toplum fertlerinin aydınlanmasına katkı sağlayan basın, toplumun duygu, beklenti ve hedeflerini de dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet, köprü, bir rehberdir. Meslektaşlarımız, 365 gün aralıksız yerine getirdikleri görevlerin yanı sıra, milletimizin yaşadığı olağanüstü dönemlerde de önemli vazifeler üstlenmişlerdir.
Bu manada, ülkemizde yaşan son hadiselerde, Milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi daha yerine getirmişlerdir. Gazeteciler, Milli Mücadelede olduğu gibi, 15 Temmuz 2016’da da milli iradenin yanındaki kararlı duruşu; cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalar ve milli menfaatlerimize uygun yayınları, her türlü takdirin üstündedir. Meslektaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olup bitenleri doğru ve tarafsız bir şekilde haber vererek, şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunmaya devam edecektir. Basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, basın meslek ilkeleri doğrultusunda büyük bir özveri içinde mesleğini icra etmeye çalışan, başta kentimizde görev yapan meslektaşlarımızın olmak üzere, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet