Skip Navigation Links

Başkan Savaş’tan Davet Var

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslara adlı programın canlı yayın konu

Başkan Savaş’tan Davet Var

Spor   A+a-

Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’nın son hazırlıkları ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Savaş, aba güreşinin geçmişi hakkında bilgi verdi.
Bu sporun 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden ve judo, kuşak güreşi ve sambo gibi sporlara öncülük ettiğini de sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Orta Asya’da başlayan ata sporumuz zamanla Anadolu’ya taşınmış ve özellikle günümüzde Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yapılmaktadır. Biz de bu sporu dünyaya tanıtmak için yılda birer kez Türkiye ve dünya şampiyonlarını organize ediyoruz. 8 sene önce 4 ülkenin katılımıyla başladığımız Dünya Şampiyonası’na geçen sene 32 ülke katılım sağladı. Şimdi yapacağımız Türkiye Şampiyonası’nda her kategoride dereceye girecek olan 6 sporcumuz, 2-3 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğimiz Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek” diyerek her iki şampiyona ile hem Hatay’ın hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacaklarını belirtti.
22 Temmuz Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde bulunan aba güreşi mersahında gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası’na tüm sporseverleri davet eden Lütfü Savaş, her geçen gün artan ilgiyle takip edilen bu sporun tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerini yineledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet