Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İmar Barışı Uygulama Yönetmeliği Masaya Yatırıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği

İmar Barışı Uygulama Yönetmeliği Masaya Yatırıldı

Ekonomi   A+a-

‘İmar Barışı Uygulama Yönetmeliği’ konulu bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik il Müdürü Halit Ergin; “Bu gün burada 7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve bazı kanunlar kapsamında değişiklerin yapılmasına ilişkin 18.05.2018 tarihli ve 30421 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İmar Barışı ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bilindiği üzere ülkemizdeki ruhsatsız ve ruhsat bekleyen yapıların stokunun ne kadar olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bu yapılarla ilgili kayıt, proje veya başka belge bulunmadığından sağlıklı işlemler yapılamamaktadır ve ruhsatlarla ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşılmaktadır. Ruhsat ve yapılarla ilgili birçok belde ve köylerde su ve alt yapı getirilmesi hususunda zorluklar yaşanmaktadır. Benzer problemlerden dolayı hukuki sorunlar da yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı yayımlanan ‘İmar Barışı’ ile ilgili kayıt belgesiyle İmar Kanununa göre alınmış bütün kararlar ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek, yapı kayıt belgesi alanlara, elektrik, su ve doğal gaz gelecektir. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyenler Tapuya müracaat ederek cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebileceklerdir. Hazine üzerindeki yapılara kayıt belgesi verilecektir. Hazine taşınmaz üzerindeki yapı sahipleri kayıt belgesi aldıktan sonra yapının arsa üzerinde rayiç bedeliyle satın alabileceklerdir. Bu düzenlemeye ilişkin 8 Haziran 2018 tarihi itibariyle müracaatlar E-Devlet üzerinden kabul edilmeye başlanmıştır ve devam etmektedir. Müracaatlar 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecektir. Yapı kayıt belgesinin de 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir. Bu konularda ayrıca vatandaşlarımızın takıldığı noktalarla ilgili Bakanlığımızın Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı ilçelerdeki Kadastro birimleriyle Tapu Müdürlükleriyle de İmar Barışı ile ilgili vatandaşlarımıza karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler de verilmektedir. Ayrıca E-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlarımız için müdürlüğümüz de PTT aracılığıyla kurulmuştur. Burada amacımız işlemleri hızlandırmak için vatandaşlarımıza yardımcı olabilmektir” dedi.
Çevre ve şehircilik il Müdürü Halit Ergin’in konuşmasının ardından İmar Barışı Uygulama yönetmeliği ile ilgili tanıtım filmi katılımcılara izlettirildi.
Harita Mühendisi Didem Ağgün de ‘İmar Yasası’ ile ilgili sine-vizyon destekli olarak sunumunu gerçekleştirdi. Toplantının son bölümünde ise katılımcılar, ‘İmar Barışı Uygulama yönetmeliği’ ile ilgili en yetkili kişiler tarafından merak ettikleri sorulara cevap buldular.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ‘İmar Barışı Uygulama Yönetmeliği’ konulu bilgilendirme toplantısına, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO Meclis üyeleri, Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Oda Başkanı Koray Tanın, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası yetkilileri ve üyeleri, İnşaat Mühendisleri, Müteahhitler, Mimarlar, İTSO üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar