Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mükelleflerin Bu Fırsatı Çok İyi Değerlendirmesi Lazım..

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve Vergi Dairesi müdürleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek,

Mükelleflerin Bu Fırsatı Çok İyi Değerlendirmesi Lazım..

Gündem   A+a-

mükelleflere yönelik yeni yapılandırma ve son çıkan kanun ile ilgili bilgiler verdi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Son çıkan kanunlar ve borçların yeniden yapılandırması ile ilgili Odamızda toplantılar düzenleyerek üyelerimizi ve mükelleflerimizi de bilgilendiriyoruz. Borçların yeniden yapılandırılması noktasında üyelerimizin ve mükelleflerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım. Sizlerin de vermiş olduğu bu bilgilendirmelerin çok faydalı olduğunu görmekteyiz” dedi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İTSO’da yaptığı açıklamalarda, yapılandırma ile ilgili son çıkan kanunlarla ilgili şu bilgilere yer verdi:
“Kanun 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Söz konusu Kanunla;
Kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, İhtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizleri pişmanlıkla beyan edilmesi,
Geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi arttırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar,
İşletmelerdeki emtia, makine teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin ceza düzeltme imkanı,
Kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezası ve faizsiz düzeltilmesi,
Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıca imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması,
6552, 6736 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.
6552, 6736 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte olan alacaklar yeni kanun kapsamında yapılandırılamayacaktır.
Ancak anılan kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçlardan kalan taksitlerin tamamının 7143 sayılı kanunla belirlenmiş olan
-İlk taksit ödeme süresi içinde (1 Ekim 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının Yüzde 90’nının
- İkinci taksit ödeme süresi içinde (30 Kasım 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde ise bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’sinin tahsilinden vaz geçilecektir.
Yeni yapılandırılma kanunu ile getirilen bu indirim imkanından yararlanabilmek için ödeme yapıldığı tarihte anılan kanunlarda öngörülen şartların ihlal edilmemiş olması gereklidir.
Bu çerçevede 31 Mayıs 201 tarihine kadar ödenmesi gereken
-7020 sayılı bazı alacakların yenide yapılandırılmasına dair kanun kapsamında yapılandırma borçların 6.taksit ödemeleri ile Temmuz 2018 ayında yapılacak taksit ödemelerinin süresinde yapılması büyük önem arz etmektedir.
Aynı şekilde 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun kapsamında yapılandırılan borçlar için de peşin ödeme indiriminden yararlanılabilmesi için Haziran ve Ağustos 2018 aylarından ödenmesi gereken taksit ödemelerine dikkat edilmesi ve ve anılan kanun hükümlerinin ihlal edilmemesi gerekmektedir.
Ödemelerin internet ortamından da yapılabilir. www.gib.gov.tr internet sayfamızdan (02:00-22.00 saatleri arasında İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan (IOS ve Android) (02:00-22:00 saatleri arasında GİB Mobil uygulamamızdan (IOS VE Android) (02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalardan, Vergi Dairelerinden yapılması mümkündür.”
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İskenderun Sahil Vergi Dairesi müdürü Mehmet Özbay, Asım Gündüz Vergi Dairesi müdürü Hatem Uğurlu ve Akdeniz Vergi Dairesi müdürü Mehmet Belen’in ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş