Skip Navigation Links

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Kiraya Verilmesi İlanı

İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü'nden İlan Olunur

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Kiraya Verilmesi İlanı

Ekonomi   A+a-

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan ve 31.12.2017 tarihinden önce en az 3 yıl süreyle tarımsal amaçla kullanıldığı idarece tespit edilen ve başvuru tarihi itibariyle de kullanımları halen devam eden hak sahiplerine ecrimisil borçlarının tamamını ödemeleri veya ecrimisil borçlarını taksitlendirmeleri halinde Hazineye ait tarım arazileri 10 yıl süreliğine doğrudan kiraya verilecektir.
*Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi uzatılabilecektir.
 
*Kiracının kira süresi dolmadan fesih talebinde bulunması halinde sözleşme idarece tazminat alınmadan feshedilecektir.
 
* Başvurular 19/11/2018 tarihine kadar Hazineye Ait Tarım Arazilerini Doğrudan Kiralama Başvuru Formu ile yapılabilecektir. (Ek:1)
 
*Kira bedeli vatandaşların Milli Emlak Müdürlüğüne ödemiş olduğu cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı kadar olacaktır.
 
*Kira işleminde geçici teminat alınmayacaktır.
 
*Kira sözleşmeleri notere tasdik ve tescili zorunlu değildir.
 
*Kiracı kira bedelini peşin veya dörte biri sözleşme imzalanmadan önce peşin olarak kalan kısmı iki taksitte veya yıl sonunda tek seferde ödeyebilecektir. Taksitlere kanuni faiz uygulanmayacaktır. İkinci ve müteakip yıl kiraları üç eşit taksitte ödenecektir.
 
*Kira işlemleri başvuru tarihinden itibaren 3 ay içerisinde sonuçlandırılacaktır.
 
*Hak sahibi olmayan üçüncü kişilere muvafakat name (akdi halefiyet) ile kiralama hakkının devredilmesi mümkün bulunmamaktadır.
 
*Kira işlemleri doğrudan İskenderun Milli Emlak Müdürlüğünce yapılacaktır.
 
*Özel kanun kapsamında kalıp (Orman, Kıyı, Dereyatakları, Kültür varlığı şerhi olan taşınmazlar, kamu kurumlarına tahsisli taşınmazlar vb.) kiralanması mümkün olmayan yerler ile Bakanlıkça belirlenen taşınmazlar tarımsal amaçlı kiraya verilmeyecektir.
*10 yıl süre ile sözleşme hükümlerine uygun olarak kullanılan Hazineye ait tarım arazileri talep edilmesi halinde kiracılarına doğrudan satılabilir.
 
Hazineye Ait Tarım Arazilerini Doğrudan Kiralama Başvuru Formu (Ek-1) Bağlantı Linki: http://www.iskenderun.gov.tr/milli-emlak-mudurlugunden-hazi…
Kamuoyuna İlanen Duyurulur.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet