Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ana Kız Okuldayız Kampanyasında Büyük Başarı

Ana Kız Okuldayız Kampanyası Dörtyol'da büyük bir hız ve başarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü Çaylı Bararas İlköğretim okulunda Ana Kız Okuld

Dünya   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Ana Kız Okuldayız Kampanyası Dörtyol’da büyük bir hız ve başarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü Çaylı Bararas İlköğretim okulunda Ana Kız Okuldayız kampanyasına katılarak kursu tamamlayan 30 kursiyere belge töreni düzenlendi. Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkan Vekili Hasan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük, Okul Müdürleri, Kursa katılan öğretmenler ile çok sayıda kursiyerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“Ana Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde çalışmalarına büyük bir hız veren Dörtyol Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatokulu 3897 okuma yazma bilmeyene yönelik düzenlediği kursta 3156 kursiyeri okur yazar yaptı. Çaylı Barbaros İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle 30 kursiyere belgeleri ve kursu veren öğretmenlere de teşekkür belgesi protokol tarafından takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; “Toplam 3897 okuma yazma bilmeyen vatandaşımızdan bu güne kadar 3156 vatandaşımız kursa alınarak belge sahibi yapılmıştır. 2010 yılı içerisinde 15 - 55 yaş arası 1622 kursiyerimiz belge almıştır. İlçe genelinde şu anda sadece 741 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız mevcut olup onlarda içinde bulunduğumuz yıl içerisinde okur yazar hale getirilecektir. Artık vatandaşlarımız hastaneye gittiklerinde hangi doktora muayene olacağım diye kimseye sormak zorunda kalmayacak, doktorun adını kendi okuyacak. Bu kurslara büyük destek olan Sayın Kaymakamımıza şükranlarımızı sunuyor, saygılarımızı arz ediyoruz. Kurs süresi boyunca yoğun bir emek sarf eden başta Halk Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurs öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Törende bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te; “İlçe olarak Ana Kız Okuldayız kampanyasında ciddi bir başarı sağladık. Yüzde seksenlerin üzerinde elde edilmiş bir başarı var. Bu başarıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmen arkadaşlarımızın çok ciddi bir özverisi söz konusu. Bu özverili çalışmalarından ötürü hepsini samimiyetle kutluyorum.” dedi. Dörtyol Belediye Başkan Vekili Hasan Yılmaz’da kursiyerlere kitap ve çiçek vererek teşvik ve motivasyonlarına katkı sağladı. Tören sonunda kursiyerlerle toplu olarak resim çektiren protokol üyeleri daha sonra öğretmenler odasına geçerek okulun eksik ve ihtiyaçları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar