Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üreten, kazanan hakça bölüşen Türkiye olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, 8. Gün Haber Web Tv’de Gökhan Gökpınar’ın canlı yayın konuğu oldu.

Üreten, kazanan hakça bölüşen Türkiye olacakWeb
TV

Politika   A+a-

Canlı yayında izleyenlere seslenen Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin üniversite ve bilim merkezi olarak bilim dünyasına açılacağını belirtti ve eğitim sisteminde de gelecek 50 yılı öngören, iş garantili, herkesin istediği kadar din eğitimi aldığı bir sistemi yerleştireceklerini söyledi.
Türkiye’nin bir baş örtüsü türban sorununun hiç olmadığına dikkat çeken Riyat Kırmızıoğlu, başörtülü hanımların çalıştıkları kurumlardaki özgürlüklerinin korunacağına vurgu yaptı.
Ekonomiyi düzeltmek için önce toplumsal barışı sağlayacaklarını, huzur ve güven ortamında ekonominin iyi noktalara geleceğini belirten Kırmızıoğlu, fabrikalara yatırım yapan, üreten, kazandığını adil bir şekilde bölüşen güçlü bir Türkiye’de 81 milyonu eşit bir şekilde kucaklayacak bir yapı oluştururken, ötekileştiren, ayrıştıran anlayışı sonlandıracaklarını söyledi.
Doktor Riyat Kırmızıoğlu açıklamasında şöyle dedi;
“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üniversite, bilim merkezi olacak, bu konuda netiz. Saray akademinin kullanımına açılacak, bize Çankaya Köşkü yeter. Biz hizmetlerimizi Çankaya köşkünde yapmaya devam edeceğiz. Sayın Muharrem İnce bunu açık ve net olarak bildiriyor. Orası öğrencilere açılacak, öğrencilerin kullanımına açılacak. Önce halkın o sarayı görmesini sağlayacağız, oradaki o şaşayı, debdebeyi neler olduğunu, 1150 odanın ne olduğunu önce görmesini sağlayacağız. Sonra bunu akademik ortama devredeceğiz öğrenciler için, öğrencilerin eğitimi için kullanılmasını sağlayacağız.
İnsanların ilgilendiği en önemli konu ekonomi. Çünkü direk dokunabildiğiniz, halka direk dokunabildiğiniz mesele tabi ki boğazı, yaşamını nasıl sürdüreceği ama burada fark ettik ki ekonominin olmazsa olmazı barış. Toplumsal barışı sağlayabilirsek, birlikte oturtabilirsek biz ekonomik olarak elde ettiğimiz katma değeri çok daha iyi kullanabiliriz. Tabi bundan ayrı en çok tepkiyi en çok beğeniyi yurtta sulh cihanda sulh ilkesini, bu ülkede yeniden tesis edeceğiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesini yeniden tesis edeceğiz dediğimizde en olumlu tepkiyi, gözlerde ki ışıltıyı, o isteği o açlığı görebiliyorsunuz. Çünkü dünya ülkeleri ile barışık değildik. Bu insanımızı rahatsız ediyordu. İleriyi düşünemiyorduk ne yatırımcı ne işçi neden işsiz ne emekli ne memur hepsinin yarınla ilgili bir sorunu vardı. Çünkü bilirsiniz ki eğer komşularınızın hepsiyle kavgalı halde de artık istenmeyen ev ilan edilirsiniz istenmeyen adam ilan edilirsiniz. Daha o sokağa girdiğiniz de herkes kapısını penceresini kapatmaya başlar. Biz önce çevre ülkelerle diğer dünya ülkeleriyle barışacağız birlikte ticaret de yapacağız bilimde üreteceğiz, yarınlar için bir dünya özlemiyle de çalışacağız. Bu konuda karalıyız.
Eğitim söz ettiğimizde haklı olduğumuzu herkes anlıyor. On dört kez değişmiş bir eğitim sisteminden sonra elli yıllık bir öngörü ile bir strateji ile milli ve manevi değerlere uygun, evrensel değerleri yadsımayan çağdaş dünya ya entegre olabileceğimiz bir eğitim sistemi hayata geçirilecek.
Din eğitimini istediğiniz kadar alacaksınız. iş garantili eğitimden bahsediyoruz. Bu ne demek; bu ülkenin ihtiyaçlarını belirleyeceğiz 15-20 alanda bir ihtiyaç var ise o alanlara doğru yönlendireceğiz. Ama öyle gruplar olacak ki, ben sadece din eğitimi almak istiyorum. İstediğin kadar din eğitimi alacaksın, ben başörtüsü takmak istiyorum, başörtüsü ile çalışmak istiyorum, çalışabileceksin. Böyle bir sorunumuz yok bizim bu ülkede ayrıştırıcı, ötekileştirici her türlü politik söyleme de davranışa da izin vermeyeceğiz.
Toplumun hiçbir kesiminin herhangi bir etnik grup, dini aidiyet ya da toplumsal aidiyet olarak ayırmaksızın 80 milyon vatandaşın, 81 ilin her kurumunda eşit muamele göreceği bir ortam sağlayacağız.
İşe alımlarda mülakat olmayacak ! Çünkü mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz. Bizim hem eğitimde hem iş hayatında liyakat’ a göre değerlendirmelerimiz olacak, atamalarımız olacak, yazılı sınavlar olacak sadece yazılı sınavlarla değerlendirilecekler. Aldıkları puanlara göre atamaları yapılacak bu konu kesin hiçbir tereddüdümüz yok. Kişilerin etnik mezhepsel, dinsel ya ada toplumsal aidiyetlerine göre ne işe alınmaları ne de değerlendirilmeleri söz konusu olmayacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak değerlendirilecekler. Değerlendirilirken de yani sicil notları verilirken de ya da soruşturmalar yapılırken de herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak değerlendirilecek. Hakkari’deki de, Rize’deki de, Hatay’daki de, İzmir’deki de bu konuda hiçbir tereddüt olmasın.
Tüm Hatay için Pazar günü sadece memleketin evladı Riyat Kırmızıoğlu’ na değil bir oy CHP’ ye bir oy Muharrem İnce’ ye bunu unutmayalım.”
 
Üreten, kazanan hakça bölüşen Türkiye olacak videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar