Skip Navigation Links

Bu tatbikat nefesleri kesti

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, küçük çocukların öğrenim gördüğü her hangi bir öğretim kurumunda, yaşanması muhtemel yangınlara karşı gerçeği

Dünya   A+a-

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, küçük çocukların öğrenim gördüğü her hangi bir öğretim kurumunda, yaşanması muhtemel yangınlara karşı gerçeği aratmayacak bir biçimde tatbikat yaptı.

İskenderun’un iki aktif ve çalışkan kurumu İskenderun Belediyesi İtfaiyesi ile çocukların eğitimine uygulamalı bir şekilde önem veren Pamuk Kreş’in başarısı takdir edildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta nefesler tutulurken, çocuklar edindikleri tecrübeyle gelecekte karşılaşabilecekleri yangın gibi bir olayda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler.


Yaşar Doğu Caddesi üzerinde bulunan Pamuk Kreş Bahçesinde temsili bir yangın sahası oluşturulup, acil yardım durumunda nelerin yapılacağı hakkında bilgiler veren İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak “Okulumuzda veya sınıfımızda çıkan yangınları söndürebilmek için gerekli tek cihazımız olan kuru kimyevi tozlu yangın söndürme tüpüdür. Elektrik kontağından çıkan yangınlarda, LPG yangınlarında ilk müdahaleyi bu tüple yapmamız en doğrusu. Biraz önce gördüğünüz gibi rüzgarı arkasına alan personelimiz birkaç saniye içerisinde alevleri yok etti. Bu tüplerin ömrü iki yıldır. Kullanıcıların iki yılı aşmadan bakımlarını yapmalarını ve doluluk oranlarını gözden geçirmelerini öneriyorum” diye konuştu.

İtfaiye müdür, amir ve erlerinin icra ettiği yangın tatbikatı kreş öğrencilerinin ilgiyle izlediği, bazılarının ise tatbikat senaryosu gereği bizzat katıldıkları bir operasyon oldu. Kreşin küçükleri olası bir yangının ürkütücü boyutunu görüp, yangının tehlikesini de böylece kısmen hissetmiş oldular.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet