Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin ‘Kendin Yap’

Temiz Çevre İçin Dönüştür Kazan

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin ‘Kendin Yap’

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), “Sürdürülebilir bir gelecek için Hatay değişiyor” sloganıyla birbirinden nitelikli ve etkili projelerin altına imza atmayı sürdürüyor.
Hatay, çağın olanaklarını kullanarak üretime katkı sağlayacak tasarımları üreten mucitlerin ödüllendirecek yeni bir yarışmaya sahne olacak.
Yarışmaya katılacak adaylar, enerji tasarrufu ve verimliliğinden geri dönüşüme; güneş, su ve rüzgar enerjisi ile çalışan aletlerden yeniden kullanıma teşvike kadar birçok alanda tasarımlarını sergileyebilecek.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ana faydalanıcısı olduğu “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin
Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü'nün de proje ortağı olarak yer aldığı proje kapsamında düzenlenecek "Kendin Yap" tasarım ödülleri yarışması yarışmacılarını bekliyor.
İklim değişikliğine dur diyebilmek için beyin fırtınası yapan ve emeğini ortaya koymak isteyen vatandaşlar, 19 Temmuz Perşembe gününe kadar Hatay Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne başvuruyu yapabilecek.
6 kişilik bir jüri tarafından gerçekleştirilecek değerlendirmeler sonucunda ilk 3’e giren projelere ödül verilecek. 1’inci yarışmacıya laptop, 2’nci ve 3’üncüye ise tablet hediye edilecek. Seçilen 10 proje Hatay’ın merkezinde kurulacak sergide 2 hafta boyunca sergilenecek ve 3 projenin yapım aşaması videoya çekilerek sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar