Skip Navigation Links

Barış Melekleri İskenderun’da

Akdeniz’de 44 gün sürecek barış yolculuğuna çıkan ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibinden 4 yelkenci kadın, İskenderun’da mola verdi.

Barış Melekleri İskenderun’da

Gündem   A+a-

 Muğla'nın Bodrum ilçesinden 19 Mayıs'ta 'Yurtta barış dünyada barış' sloganıyla yelken açan 'Deniz Tutkusu Seyirde' ekibinden bilgisayar programcısı kaptan Neşe Hasipek, istatistikçi Ceyda Güleçyüz, şehir plancısı Şule Kükrer ve Gazeteci Ferda Volkan, İskenderun’a ulaştı.
İki gece İskenderun’da konaklayan ekibi İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanları, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından çiçekler ile karşıladı.
Ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nde ağırlanan ekibe odanın çalışmaları ve yöre hakkında bilgiler verildi.
‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibinin Kaptanı Neşe Hasipek odanın konferans salonunda öğrencileri de yer aldığı kısa bir sunum yaptı. Kaptan Neşe Hasipek, barış yolculuğunun amacını ve hedeflerini tüm ayrıntılarıyla anlatırken şöyle devam etti; “Barış için yelken açan kadınlarız. Geçen yıl Adriyatik seyrimizi yaptık. 70 gün sürdü. 3 ülkeye uğradık. 3 kadındık o zaman Yunanistan adaları, İtalya ve Hırvatistan'ı dolaşıp geldik. 2100 deniz mili yaptık. 23 Nisan'da çıkarak 1 Temmuz'da geri döndük. Bu sene de Akdeniz seyrimizi yapıyoruz. Akdeniz seyrine Bodrum'dan başladık. Tüm kıyılarımızı dolaşarak İskenderun'a kadar geldik. Buradan Kıbrıs'a geçeceğiz. Kıbrıs Girne de bu seyrin fotoğraflarını çeken ekip arkadaşlarımızdan Şule Kükrer ve Ferda Volkan sergi açacak. Bizim ana çekirdek kadro ekibimiz 4 kişilik ama biz şuanda 24 bayan ekip olduk. Bu geri kalan bayan ekip arkadaşlarımız bizlere bazı belirli noktalarda eşlik ediyorlar. Biz barış için yelken açıyoruz. Uğradığımız noktalarda Adriyatik seyrimizin sunumunu yapıyoruz. Bu seyrimiz de 44 gün sürecek. 1 Temmuz'da tekrar Bodrum'a giriş yapmış olacağız” dedi.
Seyir ekibinden Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan ise şöyle konuştular:
“Projenin amaçlarından birinin de kadının gücünü, yapabilirliğini diğer kadınlara göstermektir. Genç bayan arkadaşlarımıza örnek olmaktır. Ekibimizin tüm üyeleri 50 yaş üstü kadınlardan oluşmaktadır. Gittiğimiz yerlerde kadınlara, ‘biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz’ diyoruz. Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak. Biz buna çok inanıyoruz. Biz sadece güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek istiyoruz. Biz yaptıkça da insanlar destek veriyor" dediler.
İskenderun’da 2 gün kalan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından hiç yalnız bırakılmayan ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibi Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mezuniyet gününe de katılım gösterdiler.
Burada ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibi öğrencilerin mezuniyet sevincini birlikte yaşadılar. ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibinin Kaptanı hatıra amaçlı Okul Müdürü Fatin Rüştü Uygur’a plaket takdim etti.
Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılı ilk 3 öğrencilerine ‘Deniz Tutkusu Seyirde’ ekibi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Akgünlü tarafından hediyelerini takdim ettiler.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet