Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üretime Dayalı Ekonomi Önceliğimiz Olacak !

Şahin; “Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan ekonomi politikalarına son vereceğiz.”

Üretime Dayalı Ekonomi Önceliğimiz Olacak !

Gündem   A+a-

24 Haziran seçimlerine hazırlanan ve gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılanan CHP Hatay Milletvekili Adayı Av Suzan Şahin, dün İskenderun da çeşitli etkinliklere katıldı.
Sabahın ilk saatlerinde İskenderun caddelerinde vatandaşlarla buluşan ve esnafları ziyaret eden Şahin daha sonra, İskenderun Türkmen Köyleri derneğini, Elektrik mühendislileri odası İskenderun temsilcilik lokalini, sonrada Arsuz Sanayici Ve İş Adamları Derneği (ATSİAD)’ı ziyaret etti.
Türkmen Köyleri derneğinde dernek üyesi Muhtarlarla sohbet eden Şahin, Köylerin sorunlarını dinledikten sonra bu sorunların çözümü için ilgililerle görüşeceğini ve sorunları çözeceğini söyledi.
Şahin, daha sonra ATSİAD üyesi iş adamları ile buluştu.
Ekonomik gidişatın masaya yatırıldığı toplantıda İş adamlarının görüş ve önerilerini dinleyen Suzan Şahin, daha sonra yaptığı değerlendirmede şu görüşlerini dile getirdi:
“Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan ekonomi politikalarına son vereceğiz. Tüketim, israf, borçlanma sarmalına dayalı ve iflaslar doğuran ekonomik model terk edilecektir. Üretime dayalı, gelirin hakça bölüşüldüğü refah ekonomisine geçilecektir. Ekonomiyi düzenleyen temel kurulların özerkliği yeniden tesis edilecektir. Merkez bankası para politikasını bağımsız bir şekilde uygulayacaktır. Kamu bankaları siyasetin etkisinden çıkarılacaktır. Hedefimiz Türkiye ekonomisinin her yıl en az 7% büyümesidir. Başta dış yatırımcılar olmak üzere her türlü yatırımcı için şart olan öngörülebilir ve güvenilir yatırım ortamı oluşturulacaktır. Üretime dayalı ve küresel ölçekte rekabet edebilir ekonomik model sayesinde işsizlik oranları 5 yıl içinde %5 e düşürülecektir. Ekonomik vizyonumuz, tasarım ve katma değeri yüksek üretim odaklı olacaktır. Girişimcilik merkezleri oluşturulacaktır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde neredeyse 10 yıldır devreye girmeye başlayan “dördüncü kuşak endüstrinin”, yani Endüstri 4.0’ın gerektirdiği üretim yapısı ve teknolojisi geciktirilmeden ülkemize kazandırılacaktır. Bilişim ve gelecek teknolojileri öncelikli yatırım alanları olacaktır. Yüksek teknoloji bölgeleri kurulacaktır. Bilişim alanında hizmet ihraç eden ülke haline geleceğiz. İhracatımız 5 Yıl içerisinde iki katına çıkarılacaktır. Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörünü, 100 milyar dolarlık iş hacmine ulaşması için destekleyeceğiz. Bölgesel gelişmişlik farklarını azaltacak ve gelişmeyi bütün ülkeye yayacak politikalar uygulanacaktır. Jeopolitik konumumuzu da kullanarak Türkiye’yi lojistik üs haline getireceğiz. Enerji politikalarında akılcı olmayan uygulamalar gözden geçirilecek, ithal kömüre dayalı termik santral yapımına kısıtlama getirilecek, yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilecektir.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar