Skip Navigation Links

HBB Haşere İle Mücadelesinde Eğitimli Kadro İle Çalışıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi haşere ile mücadelesinde daha etkili ve kesin sonuç elde etmek için kadrosunu genişletiyor.

HBB Haşere İle Mücadelesinde Eğitimli Kadro İle Çalışıyor

Yaşam   A+a-

Hatay’ın bütün ilçelerinde görev yapmak üzere kurulan 70 kişilik yeni ekip, haşere ile mücadele konusunda Adana Ziraat Mühendisleri Odasında eğitim alıyor.
 
Haşere mücadelesi noktasında eğitimli elaman çalıştırmayı önemseyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda Ocak ayı itibariyle başlamış olduğu haşere tespit ve ilaçlama çalışmalarındaki personel sayısını 200’e yükseltti. 5 Şubat’ta başlayan ve sineğin yumurtasını kaynağında yok etmeyi amaçlayan HBB ekipleri, Larva Mücadelesini yıl boyunca devam ettirerek 80 araç ve 80 ULV ile aralıksız olarak uygulama yapacak. Zamanla ULV sayısını yıllara tedricen azaltarak vatandaşı bu sorundan kurtarmayı hedefleyen HBB Haşere ile Mücadele ekipleri, bataklıkları kurutmak ve haşereleri uçmadan önce öldürmeye yönelik çalışmalarına ağırlık veriyor.
 
Havaya zehir sıkmak şeklindeki ULV uygulamasın da ise 15 Mayıs itibariyle başladıkları çalışmalara, şehir merkezlerinden çevre mahallelere ihtiyacın yoğunluğuna göre ilaçlama işlemlerini yaygınlaştırıyor.
 
Gönlümüz Havaya Zehir Sıkmaktan Yana Değildir
 
Dünyanın en gelişmiş uygulamasını Hatay’da faaliyete geçiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadelesinde insan ve çevre sağlığını tehdit etmeden dikkatli hamleler yapıyor.
 
Bu güne kadar yapılan ilaçlamalarda önemli çevre tahribatlarının ve insan sağlığına etki eden uygulamaların haşere sıkıntısı çözmenin çok uzağında olduğunun bilinciyle hareket eden ekipler, organik ilaçlarla çalışmalarını yürütüyor.
 
Asıl olanın haşereyi ürediği ortamda yok etmek veya mümkünse onu üretecek ortamları oluşturmamak olduğunu vatandaşlara anlatan HBB ekipleri, bu konuda vatandaşlardan destek almak istiyor.
 
Gelen her şikayete yanıt verdiklerini ve şikayetin geldiği mahalleyi yeniden gözden geçirmek suretiyle üreme alanlarını yeniden ilaçladıklarını belirten HBB haşere ile mücadele ekipleri, kaynakların kurutulması, bataklık ve derelerin ıslahı konusunda HATSU ile koordineli çalışıyor.
 
Vatandaşlara, özellikle kirli sulak ortamları HBB Haşere ile Mücadele ekiplerine bildirmeye davet ederek, bir avuç kirli suda 1 hafta içinde binlerce sivrisinek üreyebileceğinin de hatırlatmasını yapıyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet