Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Fotoğrafları Sergisi Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini tanıtmaya ve yaşatmaya devam ediyor.

Hatay Fotoğrafları Sergisi Açıldı

Kültür Sanat   A+a-

Atlas Dergisi tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Hatay Fotoğrafları Sergisi’ne katılan Başkan Savaş, katılımcılar ve konuklar tarafından büyük ilgi gören serginin açılışını gerçekleştirdi.
İstanbul Maslak 42’deki ArtSPACE Gallery’de gerçekleşen sergiye Başkan Savaş ile birlikte eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Hataylı Gazeteci Yazar Lütfü Akdoğan sanatçı Leman Sam, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda konuk katıldı.
Fotoğraf sanatçıları Bülent Özalp ve Hüseyin Alsancak tarafından çekilen ve kentin tarihi, turistik yerleri ile birlikte Hatay mutfağının lezzetlerinin yansıtıldığı fotoğraflar hem Başkan Savaş hem de sergiyi ziyaret eden konuklar tarafından çok beğenildi.
“Buradaki Fotoğraflar Sahip Olduğumuz Zenginliklerin Birer Yansıması”
Açılışını gerçekleştirdiği sergi hakkında düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “Kadim şehrimizin değerlerini gerek ülkemizde gerek yurt dışında tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide yer alan fotoğraflar sahip olduğumuz zenginliklerin birer yansımasını oluşturuyor. UNESCO tarafından ‘Gastronomi Kenti’ seçilmemiz ve EXPO’nun 2021 yılında şehrimizde gerçekleşecek olması vatandaşlarımız ve ülkemiz için büyük gurur kaynağı. Böylesine anlamlı başarıları beraber elde etmeye devam edeceğiz” dedi.
Sanatseverler, bir ay boyunca kapılarını misafirlerine açık tutacak olan bu değerli sergiyi hafta içi 9.00-19.00 ve hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilecekler.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar