Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çiğdem Öğretmen Okulunda Ölümsüzleştirildi

Yakalandığı amansız hastalık sebebiyle bir süre önce vefat eden İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulunun sevilen öğretmeni

Çiğdem Öğretmen Okulunda Ölümsüzleştirildi

Eğitim   A+a-

Yakalandığı amansız hastalık sebebiyle bir süre önce vefat eden İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulunun sevilen öğretmeni Çiğdem Işık ölmeden önce yapmak istediği projesi hayata geçirilerek okulunda ismi ölümsüzleştirildi.
 
İskenderun'da okul öncesi eğitim kurumları arasında her zaman başarı ile isminden söz ettiren Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulunda hüzünlü bir tören gerçekleştirildi. İkinci çocuğuna hamileyken yakalandığı amansız hastalık nedeni ile önce karnındaki bebeğini sonrasında ise hayatını kaybeden, okulun olduğu kadar İskenderun'unda sevilen öğretmeni Çiğdem Gülen Işık'ın ismi okulda yaptırılan Masal odasına verildi.
 
Birçok başarılı projeye imza atan Çiğdem öğretmenin ölmeden önce bir öğretmen arkadaşı ile birlikte bu projeyi hayata geçirmek için okul yönetimine başvurmuş ancak bu güzel projeyi hayata geçiremeden vefat etmişti.
 
Okulda düzenlenen törende konuşan okul Müdürü Hüseyin Gündüz " Çiğdem öğretmenimiz bu projeyi çok istiyordu ama olmadı, hüzünlüyüz ancak o çocukların mutlu olmasını isterdi şimdi yapılan masal odası ile her gün çocuklarımız o odada dinlediği masallarda Çiğdem öğretmeni yaşayacaklar, bizlerde Çiğdem öğretmenimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Okulumuzu bize kazandıran hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bu günkü etkinliği Anneler gününde yapmayı planlıyorduk ancak Çiğdem öğretmenimizin acısından ertelemek zorunda kaldık. Bu sebeple öğretmenlerimiz Çiğdem öğretmenimizin sevgili Annesi ve okulumuzun hayırseveri Naciye Annemize çiçek takdim edecekler katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Öğretmenlik Çok Kutsal Bir Meslek
 
İskenderun ilçe Milli eğitim müdürü Mehmet Tuğrul ise yaptığı konuşmada öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek şöyle konuştu. "Çiğdem öğretmen aramızdan ayrılsa da bu okulda ve çocukların gönlünde yaşamaya devam edecektir. Çiğdem öğretmenimiz çok sevilen biriydi cenazesi de çok kalabalıktı bugünde onu seven kalabalık burada. Bir gün hepimiz öleceğiz önemli olan geride bıraktığımız eserlerdir.
Öğretmenlik o kadar kutsal bir meslek ki bu dünyadan göçüp gitse bile projeleri ile aramızda olmasa bile projesi ile çocuklara ışık olmaya devam ediyor onu asla unutmayacağız"
 
Konuşmaların ardından Çiğdem Işık masal evi okul müdürü Hüseyin Gündüz ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Tuğrul ve Çiğdem öğretmenin ailesi tarafından kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Birlikte görev yaptığı öğretmenlerin göz yaşlarını tutamadığı törene hüzün hakimdi. Masal odasının açılışının ardından minikler yıl sonu gösterilerinde hünerlerini sergilediler.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar