Skip Navigation Links

Hassa Amanos Tüneli'nde Sondaj Çalışması Başladı

Hatay’ın Çılgın Projesi Hassa Amanos Tunelinin sondaj çalışması başladı.

Hassa Amanos Tüneli'nde Sondaj Çalışması BaşladıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hassa Dörtyol’u birbirine bağlayacak ve Amanos Dağlarını tünellerle aşacak olan tünel projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Ortadoğu ve Akdeniz körfezini, buluşturacak ve bölgesine hayat verecek tünel projesi ;
2011 yıllında Hatay Ak Parti Milletvekili H.Bayram TÜRKOĞLU’nun milletvekili aday olması sürecinde start almıştı.
2011 yılında Hassa’daki aday tanıtım töreninde H.Bayram TÜRKOĞLU’nun ;
Değerli Öteyüzlü Gardaşlarım ,diyerek başladığı ve artık Hassa’da dalından kopardığınız inciri sıcağı sıcağına,Öteyüzdeki Dörtyollu gardaşlarınızla afiyetle yiyeceksiniz”diyerek devam ettiği konuşmaları ile Hassa Amanos Tünelinin müjdesini vermişti.
Hassalıları mutlu eden bu konuşma Hassalıların alkışları ile adeta çarşı yankılanmıştı.
Hassa Tünelinin fikir babası H.Bayram TÜRKOĞLU, meclise gider gitmez ilk iş olarak, Özel İdare bünyesinde olan Hassa Dörtyol Bağlantı yolunu Karayolları ağına aldırmak oldu.Sonrasında bu tüneli destekleyecek olan Türkiye’nin en büyük Organize Sanayisini Hassa’daki Leçelik araziye kurmak için kolları sıvadı. Bugün itibarı ile bu bölgeye 14 bin dönümlük Organize sanayi bölgesi Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandı ve proje çalışmaları devam etmektedir.
Akdeniz Bölgesinin can damarı ve Akdenizi Ortadoğu ile buluşturacak olan Hassa Amanos Tüneli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programına alındı.
Hassa Dörtyol arası 31 km düşüren bu projenin Amanoslar ayağındaki çalışmalara bugün itibarı ile de başlanmış oldu.Tünelin Hassa tarafındaki giriş bölgesinde sontaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Hassa Eğribucak mezarlığı Bostan Çukuru mevkiinde başlatılan zemin etüt çalışması Hassa Halkını sevince boğdu.
Hatay Ak Parti Milletvekili H.Bayram TÜRKOĞLU yedi yıl sonra Hassa’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmalarda;
2011 yılındaki konuşmayı tekrar dile getirerek,Hassa ve Dörtyol Halkı tarafından birbirleri için ifade ettikleri “Öteyüz” tabirinin artık tünelle birlikte ortadan kalkacağını her iki ilçe halkının umut ışığı olan tünelin başlayacağı müjdesini tekrarladı.Afrin “Zeytindalı Operasyonu ile terörün belinin kırıldığını ve Amanosların artık temizlenmek üzere olduğunu belirten TÜRKOĞU,tünelin yapımını geciktiren engellerin artık ortadan kalktığını ifade etti.
Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel yaptığı açıklamada;
Yıllardır Hassa Halkının hayalini süsleyen Tünel projisinin Amanoslar ayağı başlamış bulunmaktadır.Çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.İnşallah en kısa zamanda tünel hayata geçirilerek,Hassalının hayali gerçeğe dönüşecektir.
Başkan Demirel;
Tünelin fikir babası olan H.Bayram TÜRKOĞLU ve emeği geçen bütün milletvekillerine şükranlarını ifade etti.
 
 
 
Hassa Amanos Tüneli'nde Sondaj Çalışması Başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Mesut 23 Temmuz 2018 Pazartesi
Gaziantep ışıklı mahallesinden geçme ihtimali varmıdır nasıl nerden bilgi alabiliriz !
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet