Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Anaokulundan Üniversite’ye Yükseliş!

Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem Mega Radyo’da konuştu.

Anaokulundan Üniversite’ye Yükseliş!

Gündem   A+a-

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, Mega Radyo’da yayınlanan ‘Panorama’ söyleşi programının konuğu oldu.
Bölgemizin sayılı özel okullarından biri olan Yükseliş Koleji’nin başarılı genel müdürü, eğitimci Aykut Davut Öktem, Mega Medya Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programda eğitim ve sınav sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Mega Radyo stüdyosunda Teknik yönetmenliği Mustafa Mert tarafından gerçekleşen programın canlı yayın konuğu olan Öktem, aynı anda hem Mega Radyo, hem Mega TV’den karasal frekans, internet ve sosyal medya mecralarından yoğun ilgiyle izlenen söyleşide Ortaöğretim ve Yükseköğretim kurumlarına giriş sınavları ile ilgili önemli bilgileri dinleyenlerle paylaştı. Sınava girecek öğrencilere yararlı bilgileri paylaştıktan sonra bazı önerilerde bulunarak başarılar diledi. Genel müdür Öktem, Yükseliş Koleji’nin eğitim ve öğretim sistemindeki farklı ve özgün uygulamaları da anlattı.
Önümüzdeki öğretim yılında yeni binasında çok farklı bir eğitim metoduyla hizmete girmesi planlanan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nün özelliklerini anlatan Öktem, Akademik sistemle Robotik-kodlamadan, uzay bilimine kadar birçok derslerin verileceği Kolej Bilim Kampüsü’nde hizmete girecek Planetaryum’dan bölgedeki tüm öğrencilerin yararlanabileceğini ifade etti.
Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, Yükseliş Koleji’nin 4 yıl önce İskenderun’da eğitime başladığını hatırlatarak “Yepyeni bir anlayışla Yükseliş Koleji bilim Kampüsünü 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren, bölgedeki öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Kampüsümüz, anaokulundan, üniversiteye kadar tüm eğitim süreci için tasarlandı. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi olmak üzere 5 okulu tek çatı altında birleştirdik. Türkiye’nin en donanımlı ve en modern kampüslerinden biri olarak hazırlandık” dedi.
Eğitimde sıradan bir okul düşüncesinden çıkıp yeni Bilim Kampüsü yerleşkesinde, yepyeni bir anlayışla, akademi eğitimine başlayacaklarına değinen Genel Müdür Öktem “Bilim, uzay, sanat, spor, değerler, yabancı dil ve sınavlara hazırlık akademilerimizle, öğrencilerimize Anaokulundan başlayarak üniversite yolunda akademik, sosyal ve kültürel alanlarda tam donanımlı bir eğitim vereceğiz. Bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle öğrencilerimizin ilgi alanlarını fark etmelerini ve gerekli yeterlilikleri kazanmalarını sağlayacak bir eğitim modeli sunuyoruz. ‘Geleceğin nesilleri ilkokuldan itibaren yetişmeye başlıyor’ gerçeğinin bilinciyle öğrencilerimizi ‘geleceğin öğrenen profili’ olarak yetiştirebilmek ve her birinin birer dünya insanı olması için eğitim ve öğretim faaliyetlerini akıl oyunları, yaratıcı yazı atölyesi, drama, stem atölyeleri, yükseliş şefkat eli, masal gecesi ve okul gezileriyle destekliyoruz” diye konuştu.
Genel Müdür Öktem, Bilim Kampüsü’nde, ilkokuldan itibaren tüm öğrencilere robotik-kodlama atölyelerinde, uzman öğretmenler tarafından eğitim verileceğine değinerek şu bilgileri verdi: “Stem-Maker atölyelerinde öğrencilerimiz, kendi kendilerini yönlendirebilen ve bağımsız öğrenen bireyler olacaktır. Öğrencilerin yeni buluşlar keşfetmesi, olaylar arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamaları sağlanmaktadır. Kampüs bünyesindeki planetaryum, yani gezegen evi ile öğrenciler güneşi, yıldızları, gezegenleri ve diğer gök cisimlerini yapay görüntüleriyle izleyecek ve daha yakından tanıma imkanı bulacak. Bölgede ilk olan Planetaryum’dan sadece kendi öğrencilerimiz değil, şehrimizin tüm öğrencileri yararlanabilecektir. Fen Lisesi kampüsünde açacakları teknolojik ve bilimsel müfredat ile geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Öktem, “Robotik-kodlama ve genetik derslerinin yanı sıra TÜBİTAK bilim projeleri ve üniversite ile bilimsel laboratuar çalışmaları da eğitimimize ayrıcalık katacaktır. Öğrencilerimiz, ayrıcalıklı Fen Lisesi eğitimi ile anlaşmalı üniversitelere kabul ve burs imkanı sahibi olma ayrıcalığını yaşayacaklardır.” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş