Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Baştuğ İstihdama Önemli Katkı Veriyor …

Baştuğ Metalurji, her yıl belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlerken, şirketin istihdama katkısı ise büyük takdir topluyor.

Baştuğ İstihdama Önemli Katkı Veriyor …

Ekonomi   A+a-

 Türkiye’nin saygın demir çelik üreticilerinden Baştuğ Metalurji, her yıl belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlerken, şirketin istihdama katkısı ise büyük takdir topluyor.
Şirketlerde istihdam denilince de akıllara İnsan Kaynakları birimi geliyor. Kalifiye eleman bulunması, verimliliği artıracak adımların atılmasında önemli rolü olan insan kaynakları biriminin sorumluluğu en az üretim ve satış/pazarlama birimi kadar ağır ve önemli.
Baştuğ Metalurji İnsan Kaynakları Müdürü Alper Kürşat Kından, demir çelik sektörünün en prestijli yayın organlarından Demir Çelik Store Dergisi’ne verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.
Demir Çelik Store’un sorularına açık yüreklilikle yanıtlar veren Baştuğ Metalurji İnsan Kaynakları Müdürü Alper Kürşat Kından, günümüz Türkiyesi’nde işsizlik ve kalifiye eleman kavramları arasındaki ince çizgiye dikkat çekiyor..
Okumaya ve not almaya değer röportajı aynen yayınlıyoruz:
1. Firma olarak bünyenizdeki beyaz yaka, mavi yaka ve toplam çalışan sayısı hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş.’de 200 beyaz yaka, 570 mavi yaka olmak üzere toplam 770 çalışanımız bulunuyor. Yanı sıra hemen her gün bir arada hizmet aldığımız taşeronlar, nakliyeciler ve dışarıdan hizmet aldığımız uzmanlarla birlikte büyük bir aileyiz...
Bir yılda ortalama kaç kişi işe alınıyor? Ve kaç kişi kurumunuzdan ayrılıyor veya emekli oluyor?
Son bir yılda ortalama 100 civarında yeni ekip arkadaşımız oldu. Bunun yanı sıra 15’i emekli olmak üzere toplamda 105 personel aramızdan ayrıldı.
Personel ihtiyacınızı daha çok hangi alanlardan karşılıyorsunuz? Deneyimsiz personel tercih edip kendiniz mi yetiştiriyorsunuz? Yoksa sektör tecrübesi olan elemanları mı tercih ediyorsunuz?
Personel ihtiyacımızı genelde teknik gruba giren meslek lisesi mezunlarından karşılıyoruz. İhtiyaç olan iş tanımlarına göre yetiştirdiğimiz personeller olduğu gibi sektör tecrübesi olan personeller de istihdam etmeye devam ediyoruz. Eleman yetiştirme konusuna ise daha köktenci yaklaşıyoruz; Baştuğ Metalurji olarak Osmaniye Organize sanayisinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz bir teknik lise mevcut ayrıca üniversitelerle birlikte değişik organizasyonlarda bir araya geliyoruz.
2. Türk sanayisinin en büyük sorunu kalifiye personel sorunu… Siz firma olarak bu konuda neler düşünüyorsunuz? Ne gibi çözüm önerileriniz var?
Kalifiye personel sorununun çözümünde yukarıda bahsettiğim köktenci yaklaşımların önemi büyük; meslek liselerinin nitelikleri artırılmalı, meslek lisesinde okuyan öğrencilerin sektörel deneyimleri ve gözlem kapasiteleri arttırılmalı. Meslek liselerindeki teknik laboratuvar imkanları iyileştirilmeli. Bu konuda sektörün önemli aktörleri daha çok taşın altına elini koymalı hatta her biri kendisini bu gelişimin doğal sponsorları olarak görmeli diye düşünüyorum.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar