Skip Navigation Links

Oyak Liselararası Matematik Yarışması'nın 9.Yıl İl Birincileri Açıklandı..

Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Hatay Birincisi Olarak Finale Gidiyor...

Dünya   A+a-

Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Hatay Birincisi Olarak Finale Gidiyor...

OYAK Grubu İştirakleri’nin bulunduğu illerde 9 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, 27 Kasım 2010 günü 15 ilde eş zamanlı düzenlendi. 20 Ocak 2010 Perşembe günü yapılan Hatay il birinciliği töreninde Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Hatay il birincisi oldu.
M.K.Ü. Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Amfisinde düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Hatay İl Birinciliği Ödül Töreni’ne İsdemir Yöneticilerinin yanı sıra; il ve ilçe protokolü mensupları, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı. Törende yapılan konuşmalarda OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulandı. Teknolojinin anahtarı ve bütün bilimlerin yaslandığı alan olan matematiğin meslek seçimindeki önemi, teknoloji üretme yarışında dünya ile rekabet edebilmeyi sağlayan evrensel bir dil olduğu dile getirildi.
Törende bir konuşma yapan İsdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail AKÇAKMAK ‘ Matematik her alanda ve her anlamda önemlidir. Unutulmamalıdır ki matematik yaşamamızın ve yaşantımızın bir parçasıdır. Bizler matematiğin önemini gençlere anlatmak ve yarınlarımızı garanti altına almak adına misyonumuzu sürdürüyoruz’ şeklinde konuştu.
Törene katılan Hatay Vali Yardımcısı Kadim DOĞAN ise ‘ Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen OYAK’a ve Hatay öncülüğünü yürüten İsdemir’e teşekkür ediyorum. Matematiğini hayatımızda ki önemini anlatmak ve bunu yaygın hale getirmek hiç şüphesiz ki meşakkatli ve gurur verici bir işdir’ dedi.
Törende son olarak konuşan M.K.Ü Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER ise ‘ bilim insanı yaratmak ve bu insanları yetiştirmek adına çıkılan bu yolda emeği geçen herkesi kutluyorum’ dedi
Hatay’da ilk üçe giren okullar;

Hatay İl Birincisi Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi
Hatay İl İkincisi Antakya Nemci Asfuroğlu Anadolu Lisesi
Hatay İl Üçüncüsü Tosçelik Fen Lisesi
Olarak sıralandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet