Skip Navigation Links

Milli Eğitimde 76 Numara Müdürler Dönemi Başladı

Türk Eğitim Sen Hatay 2'nolu şube sekreteri Yaşar Gürakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 76. Maddeye göre atamalar yapmasını eleştirdi.

Dünya   A+a-


 
Milli Eğitimde 76 Numara Müdürler Dönemi Başladı
 
Türk Eğitim Sen Hatay 2’nolu şube sekreteri Yaşar Gürakan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 76. Maddeye göre atamalar yapmasını eleştirdi. Mevzuata uygun davranmadıklarını dile getiren Gürakan, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi ;”Mevzuata uygun davranmaktan bahseden Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer, mevzuatı hiçe sayarak, biride Dörtyol olmak üzere ilçe milli eğitim müdürlüklerine 76. Maddeye göre atamalar yaptı.
Birçoğu emek, kariyer, liyakat, hak, hukuk, mevzuat ve atama şartlarına uygun olmayan bu atamalar bakanlıkta TORPİL uygulamasının devam ettiğinin en bariz örneğini teşkil etmektedir.
Benzeri uygulama daha öncede bakan Hüseyin Çelik tarafından yapılmıştı. Sayın bakan giderayak bine yakın okul müdürünün atamasını emek, kariyer, liyakat ,mevzuat gibi değerleri bir yana bırakılarak bir gece ansızın bu 76.madde ile yapmıştı. Türk Eğitim Sen olarak haksızlık hukuksuzluk ve kul hakkı yemek olarak gördüğümüz bu uygulamanın bir çoğunu yaptığımız itirazlarla iptal ettirmiştik.
Aynı anlayışın maalesef bakanımız Ömer Dinçer de de devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Bakanlar değişiyor ama kafalar nedense değişmiyor. Adalet, hak, hukuk, kul hakkı duygusundan yoksun bakanlar, insan hakları ihlallerine davam ediyorlar.
76. madde ataması sadece ve sadece bakan tasarrufu (torpili) ile yapılan atamalardır. Devletimizin bir daireye hademe alırken bile aradığı liyakat kariyer sınav şartları maalesef milli eğitim müdürü alınırken aranmamaktadır. Daha önce kafasına göre sözleşmeli olarak il milli eğitim müdürleri atayan sayın bakan şimdide kafasına göre ilçe milli eğitim müdürleri atamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı gibi güzide bir kurumun yapacağı atamalarda , hak hukuk liyakat kariyer gibi kavramları en başta gözetmesi gerekirken yapılan uygulamalar bakanlığın bunları reddettiği anlamını taşımaktadır. Yapılan bu uygulama kabul edilemez bir durumdur. Bakanlığın şu saatten sonra haktan hukuktan liyakatten kariyerden bahsetmesi mümkün değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı milletin bakanlığıdır .İktidar partisinin çiftliği yada yetkili sendikanın arka bahçesi değildir. Bu zihniyet Türk Milli Eğitimine zarar vermektedir.
Bu tür atamalar atayan tarafından kamuoyunda büyük bir güvensizlik oluştururken, atananlar bakımından olayı değerlendirdiğimizde ; hak etmediği bir makamı talep etmek ve o makama gelmek, hak edenlerin hakkını gasp ettiğini düşünmeden o makamlarda oturmak kul hakkı yemek değil de nedir?
Asli görevi haksızlık ve hukuksuzluklarla mücadele olan sendikalar tarafından olayı değerlendirdiğimizde olayın vahameti ortada çuvala sığmayacak mızrak misali durmaktadır. Bu hukuksuzluklara itiraz etmesi gereken sendikalar bilakis bu yollara tevasül etmekte sendika başkanımızı müdür yaptık diye şişinmektedirler. Şişinerek, gerinerek ortalıkta gezinen ve bu hukuk garabetlerine yol açan sendikaların değerlendirmesini değerli eğitim camiasına ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.
Biz Türk Eğitim Sen olarak ,eğitim çalışanlarına ve kamuoyuna hakaret olarak gördüğümüz bu 76 numara müdür atamalarını yargıya götürerek iptal ettirmek için gereken çabayı eğitim çalışanlarına ve kamuoyuna saygımız gereği göstereceğiz.
Bu vesile ile, Biz Türk Eğitim Sen olarak bu güne kadar ilçemizde milli eğitime hizmet vermiş ve Dörtyol’umuzu belli bir seviyeye getirmiş olan milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyoruz.
Osmaniye’deki bir ilköğretim okulu müdürlüğünden 37 bin öğrencisi,1700 öğretmeni olan ilçemize 76. Madde ile atanan yeni müdürümüze;4+4+4 uygulaması sonucunda öğretmen, öğrenci, veli boyutunda dalga dalga gelen ve Eylül ayında tusinamiye dönüşmesi beklenen eğitim sorunlarını da göz önünde bulundurarak iyi niyetimiz gereği başarılar diliyoruz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet