Skip Navigation Links

Hataylı Şairler Gönülleri Mest Etti

Şair Eşref Türkeri ‘Şiirlerle Medeniyetler şehri Hatay’ adlı kitabını okuyucuları ile paylaştı

Hataylı Şairler Gönülleri Mest Etti

İskenderun   A+a-

 Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun temsilciliği tarafından bu yıl ‘Şiir Gecesi Etkinliği’ nin 3.ncüsü gerçekleştirildi.İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen etkinlikte Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Temsilci Eşref Türkeri de şiir kitabını okurları ile paylaşarak imzaladı.
Şiir gecesi etkinliğinde, ‘Şiirler haykırsın, şairler coşsun, Ozanlar sazıyla muhabbet saçsın, Gönüllerde o gün Çiçekler açsın, şiir gecesinde imza gecesinde’ diyerek sözlerine başlayan ve programın açılış konuşmasını yapan Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Temsilci Eşref Türkeri, “Bu yıl 3.sünüdü düzenlemiş olduğumuz gecemize hepiniz hoş geldiniz. Aynı yağmurda ıslanan, aynı sevgiden beslenen, aynı maziye yaslanan, aynı duygularla seslenen şair ve ozan arkadaşlarla bir araya gelmenin onuru ve gururu içerisindeyim. Burada amacımız, şiiri sevdirmek, kültürümüzü, geleneklerimize, töremize sahip çıkmak, özellikle Suriye olaylarından dolayı ticaret ve turizm yönünden fazlasıyla etkilenmiş olan Medeniyetler şehri, hoşgörü diyarı Hatay’ı ve özellikle İskenderun’u ön plana çıkartarak, masumiyetini dile getirmektir. Ayrıca Yunusların, Mevlanaların, Bektaşilerin, Yesevilerin Havı Bektaşi Velilerin fikirlerinden yola çıkarak birlik, dirlik ve bütünlük içerisinde şuurlu, irfanlı, imanlı bir genlik yetiştirmek, bu memlekete yeni Mehmet Akifler, Arif Nihat Asyalılar, Ziya Gökalpler ve Necip Fazıllar kazandırmaktır. Bu vesileyle ruhunuzda çiçeklerin açtığı, yüreklerinizin yağmur yağmur şiirlerle ıslandığı bir gece diliyorum. Gecemizin düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen yörenin ilk Yayınevi Kitap Otağına ve bizleri yalnız bırakmayan şiir dostu gönül insanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm Annelerimizin de Anneler gününü kutluyorum” dedi.
Hatay Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak başta olmak üzere geceye katılan şairler okudukları birbirinden güzel şiirle gönülleri mest ettiler. Şair Ali Parlak ayrıca gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti
Etkinlik esnasında ayrıca Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Temsilci Eşref Türkeri tarafından gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan yörenin ilk Yayınevi Kitap Otağı sahibi Aşir Alkaç’a plaket takdim ederken, şair ve yazarlara da katılımlarından dolayı teşekkür ve katılım belgesi takdim etti.
Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Temsilci Eşref Türkeri, etkinlik sonrasında ise ‘Şiirlerle Medeniyetler şehri Hatay’ adlı kitabını okuyucularla paylaşarak imzaladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet