Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belenimize Kalıcı Eserler Bırakıyoruz…

Belen Belediyesi Şehitler Abidesi Açılış Töreni Gerçekleşti.

Belenimize Kalıcı Eserler Bırakıyoruz…

Belen   A+a-

 Açılış Törenine Kardeş Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Maliki Ejder Batur, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belen İlçe Emniyet Müdürü, Belen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Önder, Belen MHP İlçe Başkanı, Belen CHP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurul Üyeleri, Muhtarlar, Şehit ve Gazi Aileleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda Belen’li vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Açılış öncesi konuklarını Hatay Havaalanında karşılayan Başkan Vurucu, Habib-i Neccar Cami ve Türbesi, Tarihi St. Pierre Kilisesi ve Antakya Tarihi Çarşısını gezdirdi.
Şehirler Abidesi Sosyal Tesisin açılış programında, açılış konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “İlçemiz Belen’e göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerden bahsederek, bizlere böylesine güzel bir tesisin yapımında maddi manevi desteklerini esirgemeyen kardeş Belediye Başkanı Sayın Hasan Can ve ekibine teşekkürlerini sunuyorum. Göreve geldiğimizde bu gördüğünüz alan İlçemize yakışmıyordu. Yaptığımız çalışmaların ardından sağ olsun Ümraniye Belediye Başkanımızla bu konuda görüşmemizde desteğini esirgemeyeceğini ifade etmesi bizleri onurlandırdı. Böylesine Belenimizin tarihinde önemli bir yer tutan ve aziz Şehitlerimizin yattığı bu kutsal alanımızın restorasyon çalışmalarını yaparak, hak ettiği güzelliğe kavuşturduk. Ama bu hizmetlerimiz de güzel Belenimize yetmez daha birçok kalıcı eser bırakmak için dur durak bilmeden çalışacağız. Rabbim bu güzel toprakları bizlere yurt eden Şehit ve Gazilerimizi Rabbim razı olsun dedi.
Daha sonra AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Allah 14 yıl boyunca Belediye Başkanımıza hem Ümraniye’mize hem yurtiçi ve yurt dışı şehirlerimize birçok güzel hizmet ve eserler kazandırmayı nasip etti. Bu bağlamda Şehitler Abidesi Sosyal Tesisimizin de hayırlı hizmetler yapmasını niyaz ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da kısa bir konuşma yaparak, Şehitler Abidesi’nin tarihi hakkında bilgi verdi. “Tesisimizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can Beye de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dedi.
Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belenimizin güzel insanları hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi. Belen’in tarihi hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can; “Gerçekten birçok kültürün bir arada barış içinde yaşadığı bir şehirdir Hatay. Aslında Hatay’ın özelliği Anadolu’nun özelliğidir. Bin yıldan beri biz bu topraklarda; Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Kürdü, Türkü, Arabı ve Acemiyle, Anadolu coğrafyasını barış coğrafyasına çeviren neslin evlatlarıyız". Belen halkına yaptıkları hizmetten dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Hasan Can; “İnşallah hayırlısıyla yaptığımız bu hizmet, Belen halkına mutlu günler yaşatır. Değerli kardeşlerim Allah bir kuluna hayır murat ederse ona hayırlı işler nasip edermiş. Çok şükür 14 yıldan beri ekibimizle beraber halkımıza hizmet ediyoruz. Maksadımız halka hizmettir. Halka hizmet Hakka hizmettir diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesinin hizmetleri ve kazandırdıkları kalıcı eserleri etraflıca anlattı. Tarih boyunca şehit olmuş kahramanlara rahmet, gazilere şifalar dileyerek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can daha sonra 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Hasan Can son olarak, "Belen Belediye Başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetler diliyorum ve yaklaşan Ramazan ayınızı şimdiden kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Protokol konuşmalarının ardından Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a plaket takdim etti. Başkan Hasan Can ise Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ya Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocaları tarafından yapılan Ümraniye Çiğdemi motifli çiniyi takdim etti.
Programın sonunda Protokol Üyeleri, Şehitler Abidesi Sosyal Tesisin açılış kurdelesini kesti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar