Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şampiyon Hatayspor

Hatayspor Efsanesi Geri Döndü

Şampiyon Hatayspor

Spor   A+a-

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 34. ve son hafta maçında evinde konuk ettiği Afjet Afyonspor'u 2-0 yenen Hatayspor, şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi. 51 yıl aradan sonra yeniden 1. Lige yükselen Hatayspor’un bu başarısı Hatay’ı bayram yerine çevirdi.
 
Antakya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri ve aynı zamanda Hatayspor Kulüp Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden ve çok sayıda taraftar katılım gösterdi.
 
Hataylı taraftarların tribünleri hınca hınç doldurduğu zorlu mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya taraftarının yoğun desteği ile başlayan bordo-beyazlılar, 53. Dakikada Yılmaz Özeren’in golüyle 1-0 öne geçti. Oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Hatay temsilcisi 60. Dakikada Hamza Gür’ün fileleri havalandırmasıyla maçtan 2-0 galip ayrıldı ve şampiyon olarak 1. Lig’e yükseldi.
 
Başkan Savaş: “Bizim Başarımızın Sırrı Samimiyet Sadakat ve Sevgidir”
 
Maç sonunda görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, “ Uzun zamandır süren bir hasretin sonlanması için teknik heyetimiz, futbolcularımız ve büyük taraftarımızla birlikte büyük bir mücadele verdik.
 
Başarı şuurlu bir yapılandırma ve tepeden tırnağa düzgün bir yürüyüş ile oluyor. Biz şampiyonluğu ilk günden hedeflemiştik ve finali taraftarımızın önünde sevinerek yaptık.
Bu takım Erzin’den Samandağ’a, Yayladağı’ndan Hassa’ya kadar tüm hemşehrilerimizin gurur duyduğu bir takım. Bu takım Hatayımızın lokomotifi olarak, amatör kulüplere de ağabeylik edecektir.
Süper Lig’e giden son adım buydu. Serhat şehrimiz Hatay’ın yeri ne 1. Lig ne de 2. Lig’dir, Hatay’ın asıl yeri Süper Lig’dir. Bundan sonra Süper Lig’in hazırlıklarını yapmaya başlayacağız. Ben şuna inanıyorum; inanmadan, adım atmadan ve hasretle kucaklaşmadan hiçbir amacınıza ulaşamazsınız. Biz durmadan yorulmadan koşmaya ve çalışmaya devam edeceğiz.
Bizim başarımızın sırrı üç tane ‘S’ de gizlidir, bunlar; samimiyet, sadakat ve sevgidir. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ ifadelerine yer verdi.
 
“Hatay Artık Bir Spor Kentidir”
 
Konuşmasının devamında Başkan Savaş,’Biz 2 yıl önce ligin sonuna kadar inmiş bir takımı aldık ve borçlarının %80’ini ödedik. İnanınca, sağduyu ile çalışınca, hırsızlıktan ve yolsuzluktan uzak durunca başarıyorsunuz. Başarı sadece benim değil ben sadece bayraktarlık yaptım. Bu başarı tüm Hatay camiasınındır. Hatay halkı istediği sürece bayraktarlık yapmaya da devam edeceğim. Hatay artık bir spor kentidir bundan sonra da bir spor kenti olmaya devam edecektir. Tüm sporseverlere ve hemşehrilerime bu şampiyonluğun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.
 
Şampiyonluk Omuz Omuza Kutlandı
 
Maçın ardından şampiyonluğun mimarı Başkan Savaş’ı omuzlarına alan Hatayspor taraftarı, Hataysporlu futbolcular ve teknik heyetle birlikte büyük bir sevinç yaşayarak şampiyonluğu omuz omuza kutladı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş