Skip Navigation Links

SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt:'Üç fidanları özlemle ve saygıyla anıyoruz.'

Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 46. yılında andı.

SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt:'Üç fidanları özlemle ve saygıyla anıyoruz.'

Gündem   A+a-

Başkan Kurt “Üç Fidan yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada baskıya karşı direnişin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve faşizme karşı özgürlüğün ölümsüz sembolleri olmuştur” dedi.
 
Genel Başkan Nevzat Kurt, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 46. yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye’de ve dünyada emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele tarihinin en önemli sayfalarında yerlerini almış yiğit devrimcilerdir.
 
Hayatları boyunca boyunlarını bir kez olsun eğmeyen Üç Fidan, idam sehpasına giderken de boyun eğmemiş, gözlerini dahi kırpmadan kendi idam sehpalarını kendileri tekmelemiştir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealleri için sonuna kadar dik durmuş; köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet mücadelesini vermiştir.
 
Onlar, bu toprakların en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ den aldıkları mücadele azmi ile emperyalizme karşı ezilenlerin ve yoksulların sesi olmuşlardır. Üç Fidan yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada baskıya karşı direnişin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve faşizme karşı özgürlüğün ölümsüz sembolleri olmuştur. Sarı Zeybekler Derneği olarak İdamlarının 46. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygı ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet