Skip Navigation Links

Tecrübe ve Birikim Abidesi Halil Yılmaz Büyük İlgi Gördü

Halil Yılmaz, AK Parti Hatay İl Teşkilatı’nın İskenderun Karayılan Kültür Merkezi’nde düzenlediği aday tanıtım toplantısında büyük ilgi gördü.

Tecrübe ve Birikim Abidesi Halil Yılmaz Büyük İlgi GördüWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın yetiştirdiği en önemli değerlerden birisi olan Danıştay Başsavcılığı başta olmak üzere bürokrasinin zirvesinde onlarca önemli görevi 40 yılı aşan bir süre layıkıyla yapan Halil Yılmaz, AK Parti Hatay İl Teşkilatı’nın sabah saatlerinde Dörtyol Öğretmenevi, öğleden sonra da İskenderun Karayılan Kültür Merkezi’nde düzenlediği aday tanıtım toplantısında büyük ilgi gördü.
 
Bugüne kadar bürokrasinin zirvesinde yaptığı görevlerle makam ve mevki duygusunu fazlasıyla tadan Emekli Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, mütevazı bir şekilde kendini ve yaptığı görevlerin bazılarını anlattı.
 
Bilgi, birikim ve tecrübesini Hatay’ın insanına hizmet için Ankara’da bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında değerlendirmek isteğini belirten Halil Yılmaz, bugüne kadar bulunduğu tüm görevlerde Hatay halkına hizmet ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.
 
Emekli Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz salonda büyük alkış alan konuşmasını şöyle sürdürdü; Hatay İskenderun doğumluyum. Babam İskenderun Denizciler Kavaklıoluk’tan köşker Osman Nuri Yılmaz.
 
İlkokul öğrenimini İskenderun İnönü İlkokulunda, ortaokulu İskenderun Erkek Sanat Enstitüsünde, lise eğitmimi İskenderun Lisesinde, yüksek öğrenimimi ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden tamamladım.
 
1977 yılında ayında Hatay Valiliği Kaymakam Adayı olarak göreve başladım.
 
Daha sonra sırasıyla Yozgat-Çekerek, Diyarbakır-Çüngüş, Mardin-Nusaybin, Adana-Yumurtalık, Ordu-Fatsa Kaymakamlıkları; sonraki dönemde kaymakamlık görevimin yanında toplam 42 ay süreyle Çekerek ve Çüngüş Belediye Başkanlıkları görevlerinde bulundum.
 
Ardından İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Türkiye
 
Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığı, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerine atandım.
 
Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyeliği görevine seçildikten sonra, Danıştay Genel Kurulunca da Danıştay Başsavcılığına seçildim.
 
Danıştay Başsavcısıyken milletvekili genel seçimlerine katılmak üzere görevimden ayrıldım.
 
Çalışma hayatım süresince Hatay ve İskenderun ile dolayısıyla hemşehrilerim ile bağımı hiç koparmadım.
 
Halen ikamet ettiğim Denizciler Kavaklıoluk’taki evimde Hataylı hemşehrilerimle birlikte aldığımız kararla artık Ak Parti çatısı altında daha güçlü bir Hatay için çalışmaya devam edeceğim.”
 
 
Tecrübe ve Birikim Abidesi Halil Yılmaz Büyük İlgi Gördü videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet