Skip Navigation Links

İGEV'den ilk yardım semineri

İskenderun Güney Eğitim Vakfı'nın (İGEV) bursiyerleri, Kızılay İskenderun Şubesi ile işbirliği içerisinde vakıf üyelerine yönelik 'ilk yardım semineri

Dünya   A+a-

İskenderun Güney Eğitim Vakfı'nın (İGEV) bursiyerleri, Kızılay İskenderun Şubesi ile işbirliği içerisinde vakıf üyelerine yönelik 'ilk yardım semineri' düzenledi. Vakıf binasında yapılan ve bir saate yakın süren seminerde, Kızılay eğitmenlerinden Ayşe Demir, katılımcıları bilgilendirdi.

İlk müdahale güvenli yerde olmalı
İlk yardımın, herhangi bir kaza veya olayda, sağlık ekipleri gelinceye kadar olay yerinde yapılan ilaçsız ilk müdahale olduğunu anlatan Demir, ilk müdahalenin mutlaka güvenli bir yerde yapılması gerektiğini söyledi.

İlk müdahaleye başlanırken, 112 Acil servis'e de mutlaka bilgi verilmesini ve olay türü ve yeri, yaralı kişilerin sayısı ve aciliyeti hakkında da yetkililerin bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Demir, ilk müdahale sırasında hastanın vücut ısısının ölçülmesini, yarasını görmesine izin verilmemesini, müdahale eden kişinin yaralıyı tanımıyorsa hastaya kendisini tanıtması ve onun ve varsa hastalığı, alerjisi, kullandığı ilaçlar hakkında da bilgi alınması gerektiğini ifade etti. İlk müdahalede 2 suni solunum ile 30 göğüs baskısının sağlık ekipleri elinceye kadar devam ettirilmesinin yararlı olacağını anlatan Demir, bu sırada hastayı sert bir zemine yatırmanın ve ağız içinde katı birşeyler olup olmadığına bakılmasının da hayati önem taşıdığını belirtti.

Seminer projesi burslu öğrencilerin
Seminerin açılışında konuşan İGEV Başkanı Mithat Barutçu da, vakıflarının eğitime katkılarının yanı sıra sağlık ve sosyal içerikli konularda da üyelerini ve yöre halkını uzmanların katılımıyla bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi.
Bugüne kadar seminerleri vakıf yöneticilerinin hazırladığını anımsatan Barutçu, 'ilk yardım semineri'nin ise bursiyerli öğrencilerinin projesi olduğunu ve yine onlar tarafından hazırlanıp, bir ilki oluşturduğunu anlattı.
Burslu öğrenciler adına açıklama yapan Eda Karatan ise seminerin düzenlenmesine katkı veren Kızılay Derneği İskenderun Şubesi yetkilileri ile vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet