Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cumali Sabah Kendi Alanında Dünya Birincisi..

Doç. Dr. Cumali Sabah matemalzeme başlığında yayınlanan ve dünyanın en çok yayın yapan araştırmasına sahip oldu.

Cumali Sabah Kendi Alanında Dünya Birincisi..

Teknoloji   A+a-

 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Elektrik elektronik mühendisliği programı öğretim üyesi ve aynı zamanda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cumali Sabah matemalzeme başlığında yayınlanan ve dünyanın en çok yayın yapan araştırmasına sahip oldu.
Bu unvanı matamalzeme başlığında yayınlanan ve dünyanın en seçkin akademik indekslerinden Web of Science’da yer alan yayınları ile elde etti. Doğadaki malzemelerde doğadaki malzemelerde sahip olmayan özelliklere sahip olacak yapay malzemeler anlamına gelen metamalzemelerin geliştirilmesi için dünyanın önde gelen rekabetçi bilim insanları durmadan çalışıyor.Çalışmaları daha da ileriye götürüp bilim ve insanlık için katma değer oluşturmaya devam edeceğini ifade eden Doç. Dr. Cumali Sabah Türkiye’de yaklaşık 141 bin civarında öğretim elemanı bulunduğunu, bu öğretim elemanı kadrosu içinde yaklaşık % 0.7’lik diliminde yer aldığını kaydetti.
2008 Uluslararası Genç Bilim adamı ödülünü alan Akademisyen ve Yazar ODTÜ-KKK’lı Bilim adamı ünvanlına sahip, Google Akademik’in Türk Eğitim Kurumları arasında, yaptığı sıralamada da ilk bin içerisinde yer alan Doç. Dr. Sabah “En üst dilimde yer almak gurur verici. Ayrıca, bu başarılar ile memleketim adını Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak ayrı bir onur. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
ODTÜ’ nün Araştırmaya ve bilime verdiği önemin başarısına katkısı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Sabah “Araştırma yapmak ve üretebilmek için kurumun maddi kaynakları ve manevi desteği çok önemli. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü bilimsel araştırmalara büyük önem veren, akademisyenlerin üretkenliğini tetikleyen bir kurum. Bu desteğin araştırmalarımda büyük etkisi var. Temelleri 2017 yılında atılan ODTÜ Kalkanlı Teknoloji Vadisi ile de araştırma olanaklarımız başka bir boyuta taşındı ve bu sayede bu sonuca ulaştık. ODTÜ’nün 60 yıllık araştırma-geliştirme birikimi ile Kuzey Kıbrıs’ın ilk teknoloji vadisinin desteği bir araya gelmeseydi bu araştırmaları sonuçlandırmam kolay olmazdı” diye konuştu.
Doç. Dr. Sabah ülkenin gelişimi için farklı alanlarda yeni teknolojik çalışmalara imza atacağını da sözlerine ekledi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş