Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol'daki Terör Saldırısına MHP'li Recai Yıldırım'ın Yorumu

Dörtyol olaylarıyla ilgili ilçede incelemelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Dörtyol'da yaşanan olayların halkın ortaya koyduğu

Gündem   A+a-

Dörtyol olaylarıyla ilgili ilçede incelemelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Dörtyol'da yaşanan olayların halkın ortaya koyduğu bir tepki olarak görülmesi gerektiğini belirtti.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım başkanlığında, Genel Merkezce görevlendirilen "Dörtyol'daki Terör Olayını İnceleme Heyeti" Antakya Savon Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın yanı sıra inceleme heyetinde yer alan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin
ile çok sayıda partili katıldı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım yaptığı konuşmada hükümete sert eleştiriler yöneltti. Hatay'da son bir iki ay içerisinde meydana gelen terör olaylarında 15 şehit verildiğine dikkat çeken Yıldırım, "4 polis memurumuz ne yazık ki 26 Temmuz 2010 tarihinde kahpece bir saldırıya uğramışlardır. Maalesef yetkililer yaşanan bu olaylar karşında gerekli tedbirleri almamışlardır" dedi.
Yıldırım, AK Parti hükümetinin Dörtyol ilçesinde yaşanan olaylarda hemen bir suçlu arama yoluna gittiğini, hiç kimseye şehitlerine üzülme, ağlama fırsatı vermediğini ifade ederek, "Elbette Dörtyol ilçemizde korkutan gelişmeler yaşanmıştır. Esas mesele bu suçlamaları ortaya atan kişilerin asıl suçluları gizleme çabasıdır. Dörtyol'da gelişen durumda, MHP İl Başkanı, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer, büyük olayların çıkmasını engellemek için çaba harcamışlardır" diye konuştu.
Dörtyol ilçesinde yaptıkları inceleme sırasında Hatay Valisi'nin, ilçe kaymakamının, İl Emniyet Müdürü'nün, ilçe emniyet müdürünün ve jandarma komutanlarının verdikleri bilgilerin tümünün birbiriyle örtüşmesinden memnunluk duyduklarını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, "Bazı güçler ne yazık ki ortaya koydukları refleks ile başka bir suçlu arama, MHP'yi, jandarmayı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek ve suçlamak yoluna gitmişlerdir. Her zaman olduğu gibi bu olayda da AK Parti bahanelerin
arkasına saklanmayı tercih etmiştir. Dörtyol'da polisleri şehit eden teröristlerin ilçe emniyet müdürlüğüne getirildiğini telsizle anons eden kişi, halen bulunamadı. Halk bu olaylara refleks göstermiştir" şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, "Dörtyol'da yaşanan terör olayında AK Parti MHP'yi suçlama yoluna gitmiştir. İskenderun'da meydana gelen ve 6 Mehmetçiğimizin şehit edilmesi olayını da İsrail yaptı demişlerdi. Ne yazık ki AK Parti bir suçlu arama, olaydan kurtulma psikolojisi içerisinde hareket etmektedir" diye konuştu.
Terörle mücadelede hükümetin yetersiz kaldığını iddia eden Yıldırım, "Başbakan Erdoğan 'terörle mücadele için özel ordu kuracağım' dedi. Bir hafta geçmeden bu düşünceden de vazgeçtiği görüldü" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım konuşmasının sonunda, "Dörtyol'daki olayda Belediye Meclis üyemiz Bestami Kılıç suçlanmıştır. Biz meclis üyemize baskı yapmadık, kendi isteğiyle, partimizin yıpranmaması adına istifa etmiştir" dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar