Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Son Zamanlarda Ziyaretçi Akınına Uğrayan Hatay Çok Önemli İsimleri Ağırladı

İş ve cemiyet hayatının en önemli isimlerinden oluşan grup Hatay Mutfağı'nın lezzetlerini tadarak, tarihi ve turistik bir gezi yaptılar.

Son Zamanlarda Ziyaretçi Akınına Uğrayan Hatay Çok Önemli İsimleri Ağırladı

Kültür Sanat   A+a-

Hatsail Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatoş Kayacan Hataylı önderliğinde Hatay'a gelen ve bir kısmı KAGİDER Üyesi olup, iş ve cemiyet hayatının en önemli isimlerinden oluşan grup Hatay Mutfağı'nın lezzetlerini tadarak, tarihi ve turistik bir gezi yaptılar.
 
Fatoş Kayacan Hataylı tarafından Savon Otel'de düzenlenen gala yemeğine onur konukları olarak davet edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Pr. Dr. Nazan Savaş, konuklarla Hatay hakkında istişarede bulundular.
 
Başkan Savaş; “Dünyada kurulmuş 23 medeniyetin 13 tanesi Hatay’da yaşamış, Anadolu’daki ilk havra burada açılmış, ilk kilise burada yapılmış, Hıristiyanlık buradan yayılmış, Anadolu’nun ilk camii olan Habib-i Neccar camii burada yapılmış. 3 semavi din ve 6 mezhebin bir arada yaşadığı ve bu zaman içerisinde ne din ne de mezhep kavgası yaşanmayan dünyanın ender şehirlerinden biridir Hatay. Anadolu ile Ortadoğu arasında merkez görevi üstlenen bu şehre her gelen yeni bir tat getirmiş ve bu da 600'e yakın yemek çeşidinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. UNESCO tarafından “Gastronomi kentler Ağı” na dahil edildik. EXPO 2021 Hatay’da yapılacak. Hemşerilerimle elele vererek yaptığımız çalışmalar devam ediyor.
 
Hal böyleyken Suriye’deki iç savaş nedeniyle suni olarak yaratılan savaş algısı Hatay iş dünyası çok zarar gördü. Tır filosu rakamlarına baz aldığımızda; İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci sıradaydık. Şu anda lojistik sektör kötü duruma düşmüştür. Sadece Suriye üzerinden 15 ülkeye hububat, narenciye, filtre, çimento ve demir çelik ihracatımız vardı ancak ne yazık ki bu sektörler şu anda sıfıra yaklaşmış durumda. Bu durum iş dünyamızı olumsuz etkiliyor. Artık 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmeliyiz. Bunun için düzenlediğimiz imza kampanyasında çok kısa sürede 1 milyon imzaya yaklaştık. Biz devletimizden şehrimizin ekonomisinin kalkınması hususunda destek bekliyoruz." dedi.
 
Fatoş Kayacan Hataylı ise bu gezinin tarihini, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özellikle denk getirdiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
 
“Atatürk’ün hasta yatağından kalkıp, “ 40 asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz” sözüyle bu güzel ülkeye armağan etmeye karar verdiği Hatay’a yaptığımız bu ziyareti çok anlamlı bir günde yapmayı tercih ettik. Çocuklar için yaptırdığımız Atatürk, bayrak ve 23 Nisan baskılı 400 adet tişört, yapboz, bayrak ve diğer hediyeleri müzede, kilisede, sokakta, parkta, AVM’de ve okullarda olmak üzere her yaştan çocuklara dağıttık. Çocuklarla birlikte İstiklal Marşı’nı söyledik, andımızı okuduk. “ Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedik.
 
Ben bir Hatay geliniyim. Tarih kokan, kültür kokan Hatay’a yapacağımız turlarımız, bundan sonra daha sık olacak. Hatay'daki bu birlik- beraberlik, kardeşlik, barış, hoşgörü ve sevgi bağını korumak ve bunu dünyaya yaymak en büyük hedefimizdir.”
 
Gala yemeğine ayrıca Antakya Ticaret Borsası eski başkanı Mehmet Ali Kuseyri& Leman Kuseyri, Melisa- Özcan Kara, Nihal Öztoprak, Zekiye Yiğitbaşı katıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar