Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Düzen ve Kurgu Sergisi

İskenderun Yunus Emre İlköğretim Okulu açılan iki sergi ile şenlendi. Açılışlara

Dünya   A+a-

İskenderun Yunus Emre İlköğretim Okulu açılan iki sergi ile şenlendi. Açılışlara İskenderun Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Yiğit, Fahrettin Çelik, Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Ersoy, Namık kemal İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Çelikezen, idareciler, öğretmenler ve veliler katıldılar.
Düzen ve Kurgu Sergisi
Okulun bir binasında 6-7 ve 8. sınıfların oluşturduğu Düzen, Kurgu ve Yapım Kuşağı Çalışmaları sergilendi. Bu serginin açılışı Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit tarafından hayırlı olsun dileğiyle kurdelası kesilerek yapıldı. 200’ün üzerinde çalışmanın yer aldığı sergide Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Feyza Latife Kuş, ve Pervin Türkoğlu, öğrencilere nezaret edip, onların ufuklarını açtılar. 4 gün açık kalacak sergide öğrenciler kendi standtlarında bulunan değişik projeleri tanıttılar.
Görsel Sanatlar Sergisi

Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun diğer sergisi ise Görsel Sanatlar sergisi oldu. Bu sergide, Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Çelik tarafından okulun diğer bir binasında kurdelası kesilerek, başarı dilekleriyle açıldı. Resim Öğretmeni Elif Altan öncülüğünde 4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin 135 resmi, sergide yer aldı. Sulu Boya, Pastel, Lavi, Ebru Çalışması Çizgisel Çalışmalar ile Minyatür çalışmalar Görsel Sanatlar Sergisi’nin lokomotifi oldu. Söz konusu sergide bir hafta açık kalacak, talep olursa sergi uzatılabilecek.
Sergi öncesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Resim Öğretmeni Elif Altan “Üç ay boyunca panolar oluşturduk.. Resim düzenlemeleri yaptık. Çalışmalarımızı 2009 eylülünden bu yana sürdürdük. Bol bol resim egzersizleri yaptık ve öğrencilerimiz bugün gördüğünüz eserleri ortaya çıkardı” dedi.
Müdür Ersoy “Öğrencilerimizin becerilerini geliştiriyoruz”
Öte yandan okul koridorlarından birine hikaye ve çizgi film kahramanlarının resmedilmiş olması büyük beğeni topladı. Öğrencilerin müşterek çalışmasıyla oluşan bu koridor okulun en renkli en canlı bölümlerinden biri olarak dikkat çekti.
Sergide ayrıca Fen ve Teknoloji Öğretmeni Figen Biçer ve öğrencilerinin bazı çalışmaları yer aldı. Öğretmen Biçer’de “Öğrencilerim sergide tüm hünerlerini sergileyerek kendilerince önemli projeleri tanıtmaya çalışacaklar” diye konuştu.
Yunus Emre İlköğretim Müdürü Haluk Ersoy sergilerle ilgili olarak “Bu tür sergi çalışmalarıyla öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştiriyoruz, onları bir anlamda daha başarılı projeler üretmeye teşvik ediyoruz. Sergiye emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve okul aile birliğine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar