Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sarı Zeybekler'den '57. Alay'a Vefa' Etkinliği

'57. Alay'a Vefa ve Saygı Nöbeti' etkinliği ile 57. Alay, Çanakkale Kahramanları ve 15'lileri anacaklar...

Sarı Zeybekler'den '57. Alay'a Vefa' Etkinliği

Gündem   A+a-

Genel Merkezi İskenderun'da olan Sarı Zeybekler Derneği'nin 24 Nisan 2018 Salı günü akşamı İskenderun Anıt Alanı'nda düzenleyeceği "57. Alay'a Vefa ve Saygı Nöbeti" etkinliği ile 57. Alay, Çanakkale Kahramanları ve 15'lileri anacaklar...
 
Etkinlik hakkında açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, Türk Kızılay'ı İskenderun Şubesi'nin katkılarıyla düzenleyeceği "57. Alay'a Vefa ve Saygı Nöbetine" bütün Hatay halkını davet ederek şunları söyledi:
 
"Gençlerimizin sosyal gelişimi ile tarih bilincine katkı sağlamak amacıyla 24 Nisan 2018 Salı günü saat 19:30'da başlayacak etkinlikle Çanakkale Savaşları'nda kahramanlıklarıyla destanlaşan başta 57. Alay olmak üzere tüm şehitlerimizi anmak adına İskenderun Atatürk Anıtı'nda bir etkinlik düzenleyeceğiz.
 
Etkinlikte onbeş yaşındaki elleri kınalı Genç Sarı Zeybekler "Onbeşliler Geliyor" yazılı araçtan inerek 57. Alay'ın son yemekleri olan kırık buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmek yiyecek, daha sonra İskenderun Atatürk Anıtı'nın önünde meşaleli saygı nöbeti tutacak, etkinlik boyunca Çanakkale ve Kahramanlık türküleri çalınacak.
 
Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay'ın başkanlığındaki Kızılay çalışanları gece boyunca 57. Alay'ın son yemeklerini misafirlere ikram edecek ve kan bağışı yapmak isteyen vatandaşların bağışlarını alacaklar.
 
Duyarlı Hatay halkını 24 Nisan'da İskenderun Anıt Alanı'na bekliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar