Skip Navigation Links

Köy Bizim, Nasrettin Bizim, Çocuk Bizim…

Nuran Yılmaz’ın çocuklarından köy okullarında miniklerin yüzünde tebessüme dönüşen muhteşem proje…

Köy Bizim, Nasrettin Bizim,  Çocuk Bizim… Web
TV

Eğitim   A+a-

 “Dediler ki orada bir köy var…
Dediler ki çok uzak…
Ve dediler ki; ama bizim köyümüz !...
Biz de dedik ki; madem bir köy var, madem uzak ve madem bizim köyümüz, o halde köy bizim, Nasrettin bizim, çocuk bizim…
Bu sözler, Hatay’ın Arsuz ilçesi Nuran Yılmaz Mesleki Teknik Lisesi Müdürü Felemez Balaman’a ait…
Okul Müdürü Nasrettin Hoca… Öğrencileri ise sevimli hayvan kostümlerinde anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yüzünde tebessüm olmak için Çocuk Gelişimi Öğretmeni Zekiye Kına’nın yazıp yönettiği oyunla köy köy geziyorlar.
Amaçları çocuklarında yüzünde tebessüm olurken, kişisel bakım kurallarını öğretmek…
Çocuklardan çok güzel tepkiler almışlar… Okul Müdürü Nasrettin Hoca kostümünde öğrencileriyle birlikte sahnede harikalar yaratıyor… Öğrencilerine yaparak yaşayarak öğretmeyi amaçlarken, onlara özgüven aşılıyor ve sonuç miniklerin yüzünde kocaman bir tebessüm…
Sahneye sevimli bir hayvan çıkıyor ve minikler kahkahalar atarken, bir anda mikrop karakteriyle sahneye çıkan hayvan kostümlü öğrenci ise miniklerin korkmasına neden oluyor..
Güldürürken, eğlendirirken öğreten çok güzel örnek bir proje..
Çocuklara kişisel bakımın önemini kavratırken, çocuk gelişimi bölümü öğrencileri de okul sonrası işhayatına hazırlanıyor.
Arsuz ilçesi Beyköy İlkokulu’nda miniklerle buluşmaya gitmeden önce okulun bahçesinde verdikleri röportajda duygularını aktaran Okul Müdürü Felemez Balaman, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Zekiye Kına ve oyunun kahramanları, kimsenin aklına gelmeyen köy okullarında çocukların yüzlerinde tebessüm olmayı ve kişisel bakımın önemini kavratmayı amaçladıklarını söylediler.
Nuran Yılmaz Mesleki Teknik Lisesi Müdürü Felemez Balaman, bakın duygularını nasıl aktarıyor; “Dediler ki orada bir köy var…
Dediler ki çok uzak…
Ve dediler ki; ama bizim köyümüz !...
Biz de dedik ki; madem bir köy var, madem uzak ve madem bizim köyümüz, o halde köy bizim, Nasrettin bizim, çocuk bizim…
Köy bizim, Nasrettin bizim, çocuk bizim projesiyle Arsuz ilçemiz başta olmak üzere en uzaktaki okul, köy kalmayıncaya kadar o çocukların kalbine dokunup yüzlerinde birer tebessüm olmaya karar verdik. Nasrettin hoca ve sevimli hayvan dostlarıyla beraber çıktık yola. Bir hikayemiz var, çocuklarımıza kişisel bakımlarıyla alakalı Çocuk Gelişimi Öğretmeni Zekiye Kına‘nın yazdığı ve aynı zamanda yönettiği oyunla beraber çocuklarımıza öz bakımla ilgili bilgiler vermeyi amaçlıyoruz. Çok şükür çok güzel tepkiler ve dönüşler alıyoruz. Çocuklarımızın yüzündeki sevinç bize bunun en güzel göstergesi Nasrettin hoca hikaye anlatmaya devam edecektir.”
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Zekiye Kına ise derslerde yaptıkları drama çalışmalarından esinlendikleri projenin Okul Müdürü Felemez Balaman’ın verdiği destek sonrası proje olarak hayat bulduğunu belirterek şöyle konuştu;
“Çocuklarımızla sene başından bu yana oyun oyuncak yapımı dersi akabinde animasyon etkinlikleri ünitesinde yüz boyama, kostüm hazırlama ve drama etkinlikleri diye bir konumuz vardı. Biz bunun dört duvar arasından çıksın istedik. Kostümleri kendimiz hazırladık, boyamayı çocuklarımız tamamen kendileri yaptılar. Sınıfta da 3-5 drama etkinlikleri yaptık. Sonra bunu müdürümüzle paylaştık ve uzaktaki köylere gidebilme etkinliklerinde müdürümüz tavsiye etti bizde olur dedik. Çünkü drama da şu vardır;” hayatı yaşamaktır drama, hayatın provasıdır drama” bu sayede gidelim çocuklarımızla yapalım bu etkinliği dedik. Yaparak yaşayarak öğrenme onların gelecek sene staja gidecekleri için hazırlanmaları konusunda çok daha etkili ve verimli oldu. Çocuklarla karşı karşıya gelince bizzat çocuklardan güzel tepkiler alınca onlar da ne kadar güzel bir iş yaptıklarının farkına vardılar. Yani drama hayatın provasıdır diyoruz onlarda bu işi prova ediyorlar seneye de staja dört dörtlük hazır olacaklar.
Ve sevimli hayvan kostümleriyle farklı karakterleri başarıyla canlandıran öğrenciler, hepsi yüreği çocuk sevgisiyle dolu, hepsi özgüveni yüksek, hayata güzel bakan pırıl pırıl Nuran Yılmaz’ın çocukları…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köy Bizim, Nasrettin Bizim,  Çocuk Bizim…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet