Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AKDENİZ Platformu Toplantısına İSMO Ev Sahipliği Yaptı

Meslek Sorunları Değerlendirme AKDENİZ Platformu Toplantısına İSMO ev sahipliği yaptı

AKDENİZ Platformu Toplantısına İSMO Ev Sahipliği Yaptı

Gündem   A+a-

 İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin başarılı organizasyonu ile düzenlenen ‘ Meslek sorunları Değerlendirme t Akdeniz Odaları Platformu’ toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.
Anıl Life Otelde düzenlenen toplantıya TÜRMOB Genel sekreteri Yahya Arıkan, Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Alanya SMMM Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu, Manavgat SMMM Odası Başkanı Nezih Özgenç, Mersin SMMM Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Adana SMMM Odası Başkanı Ali Farsak, Osmaniye SMMMO Başkanı Seydi Gülsoy, Kahramanmaraş SMMM Odası Başkanı Halit Alçı, Hatay SMMM Odası Başkanı Tahsin Kırık ve İskenderun SMMM Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve İSMO yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin başarılı organizasyonu ile düzenlenen Meslek sorunları Değerlendirme Akdeniz Odaları Platformu’ toplantısında Oda başkanlarına Hatay’ı anlatan tanıtım filmi de izlettirildi.
TÜRBOM Genel sekreteri Yahya Arıkan toplantıda TURMOB’un çalışmaları ve son gelişmeler ile ilgili genel bilgiler verdi.
Toplantıda Türkiye’nin değişik illerinden gelen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanları da görüşlerini belirterek, kendi bölgelerinde yaşanan sorunları dile getirdiler.
Toplantıya ev sahipliği yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Bu platformların ana gayesi tabanda olan yerelde olan sıkıntıların bu şekilde kurulmuş olan platformlar vasıtasıyla üst kuruluşumuz TURMOB’a aktarılmasının sağlanmasıdır. Dolayısıyla bu platformların ana gayesi mesleki problemlerin mesleki sorunların böylesi önemli toplantılarda görüşülerek daha etkili olacağı ve sorunların daha hızlı çözülmesinde etkili olacağı kanısındayız. Bizim hep kendimizi eleştirdiğimiz mesleki anlamda eleştirilerimiz ile birlikte bizim muhatabımız olan mükelleflerin de en az bizim kadar bilgiye eğitime ihtiyacı olduğu görüşünü sunmak istiyorum. Bizim meslektaşlarımız ne kadar bilgili ne kadar arzulu olsalar bile Mesleği icra ederken titizlik gösterseler bile karşı taraftaki muhatabımız olan mükelleflerin bizim kadar hassas olmadığını görebiliyoruz. Dolayısıyla mükelleflerimizin vergisel, sigorta, hatta kendi muhatap kaldıkları konularda da eğitilmesi gerektiği konusunda, en azından bilgilendirilmeleri gerekir. Bizim neler yaptığımızı, ne sıkıntılar çektiğimizi onlar görmüyor. TÜRMOB olarak eğitimlere çok önem veriyoruz. Bu konuda hassas davranıyoruz. Mesleki anlamda haksız rekabet uygulamasında yeterli mesleki özenin gösterilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda meslektaşlarımızın mesleki anlamda yeterli özenin gösterilmesi konusunda da kendi meslektaşlarına fikirlerini aktarması gerekir. Bu uygulama haksız rekabette yararlı olacağı kanısındayım. Toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar