Skip Navigation Links

Tosyalı İskenderun Port Gün Sayıyor

Toplamda 8 milyon ton kapasiteli Tosyalı İskenderun Port, ilk gemisini karşılamaya hazırlanıyor.

Tosyalı İskenderun Port Gün Sayıyor

Ekonomi   A+a-

Türkiye’nin kalkınmasına ve istihdama büyük katkılar sağlayan, yassı çelik ve çelik boru üreticisi Tosyalı Holding’in İskenderun’a bağlı Sarıseki Mahallesi’nde hayata geçirdiği Tosyalı İskenderun Port ilk gemisini karşılamak için gün sayıyor.
4.5 Milyon Ton Kömür – 3.5 Milyon Ton diğer yük olmak üzere, toplamda 8 milyon ton kapasiteli limanı 2018 yılının ilk yarısında faaliyete geçirmeyi hedefleyen Tosyalı Holding’in 125 milyon dolar bütçeyle Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş. unvanlı şirket tarafından yapımını sürdürdüğü Tosyalı İskenderun Port, hedeflenen sürede devreye girecek. Bölgenin önemli limanlarından biri olma hedefiyle ilk gemiyi karşılamak için çalışmaların hızla sürdüğü Tosyalı İskenderun Port, şirketin liman hizmetleri ve lojistik ihtiyaçları karşılamanın yanısıra, ihracat ve ithalat için de önemli bir alternatif oluşturacak.
Ticaret Hızını Artıracak
Türkiye ve Cezayir’deki yatırımlarıyla adından söz ettiren çelik devi Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’de üretilen demir-çeliğin yüzde 40’ının İskenderun ve Osmaniye bölgesinden üretildiğini belirterek, bu bağlamda Tosyalı Port’un önemine vurgu yaptı.
10 milyon ton dökme yük/2.5 milyon ton konteynır, 300 bin ton akaryakıt kapasiteli, Doğu Akdeniz’in en büyük limanı olan Erzin Liman Projesi’nin de 2018 yılı ortalarında işleme başlayacağını ifade eden Fuat Tosyalı, “İşadamları olarak, hem üretim, hem istihdam, hem de ihracat açısından gerekli katkıyı yapıyoruz.
Hedefimiz; sanayi kümelenmesini yaymak. 7 yıl önce Osmaniye OSB’de üretime başladığımızda tek sanayici bizdik, bugün görüyorum ki; sadece 6 küsür milyon ton demir üretimini sadece Osmaniye’de yapıyoruz.
Bölge olarak baktığımız zaman da Türkiye’de üretilen Demir-çeliğin yüzde 40’ını İskenderun ve Osmaniye bölgesinde üretiyoruz. Bu iki liman projemiz, hem İskenderun, hem de bölge ekonomisine, hem de istihdama katkı sağlayacak, hem de ticaret hızını arttırarak ihracata katma değer sunacak” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Birol Algier 6 Temmuz 2018 Cuma
7 yıldır erzin iskenderun liman inin 2 katı büyüklüğünde bır liman olcak deniliyor.osb liman yolu topu topu 11 km.oda tamamlandı.ancak erzin de çivi yok.erzine yapılacak limaninda hicbir sorunu olmadığını tüm izinler.ced raporu.arazi sorunu.dahil hepsinin halloldugunu her demeclerinde dile getirdiler ama gidin bakın çivi varsa var diyen. Sadece bol bol laf var 7 senedir.bu hikaye hala 2018 oraları diye devam ediyor
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet