Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Barışın ve Sevginin Sesi Arsuz’dan Yayıldı

Arsuz Belediyesi’nin bu sene 4.sünü düzenlediği Bahar Bayramı etkinlikleri “Yeni Türkü” konseriyle devam etti.

Barışın ve Sevginin Sesi Arsuz’dan Yayıldı

Kültür Sanat   A+a-

 Arsuz Belediyesinin düzenlemiş olduğu 4. Bahar etkinlikleri, 7. Gününde Yeni Türkü’nün coşkulu konseriyle devam etti. Arsuz halkının yoğun ilgi gösterdiği konsere Başkan Nazım Culha ve eşi Selda Culha başta olmak üzere, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kurum Amirleri, Arsuz Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri Ve Birim Müdürleri katıldı.
Geleneksel hale gelen Arsuz Belediyesi Bahar Etkinliklerinin 4. sünü yaptıklarını belirten Başkan Culha,” Bu bağlamda bugün ülkemizde ve dünyada şarkılarıyla nam salmış “Yeni Türkü” grubumuz bizimle birlikte. Aslında bu konserimiz bir yıl öncesinden planlanmıştı. Gerek ülkemizin içerisinde bulunduğu hassasiyetler, gerekse geçen sene bu zamanlarda ilçemizde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle yapamamıştık. Kısmet bugüneymiş,” dedi.
“Hatay Bir Huzur Kentidir”
Arsuz 2500 yıllık tarihi bir sürece sahip olduğunu, belki daha öncesinin de olduğunu belirten Culha,” Bu sürecin içerisinde bulunan kardeşlik, barış ve huzur kültürü bugüne kadar devam etmektedir. Bizlerde bu bahar etkinliklerimiz çerçevesinde, bu kültürümüzü yaşamak, yaşatmak, korumak ve ileriye taşımak adına azami çabayı gösteriyoruz ve festival niteliğinde bu etkinliklerimizi yapıyoruz. Amacımızda bu kentin huzurunu, barışını ve kardeşliğini korumak ve yaşatmaktır. Hatay gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bir savaş merkezi gibi tanıtılıyor. Hatay bir huzur kentidir Hatay bir kardeşlik kentidir. Huzurun, barışın ve sevginin sesi bugün Arsuz’dan bütün ülkemize yayılacak. Ben bu bağlamda yeni türkü gurubumuza ve siz sevgili hemşerilerime katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve güzel bir gece geçirmenizi diliyorum,” şeklinde konuştu.
Başkanın konuşmalarının ardından sahne alan Yeni Türkü grubu sevilen ve uluslararası düzeyde ün yapmış şarkılarıyla Arsuz halkına unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş