Skip Navigation Links

Atık Motor Yağları Toplama Projesi

Samandağ Belediyesi destek hizmetleri müdürlüğü kademe birimi tarafından 130 kilo atık motor yağı yetkili kuruluş 1PETEDER’ teslim edildi.

Atık Motor Yağları Toplama Projesi

Yerel   A+a-

  Konu ile ilgili konuşan Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü Suat Berber , “Belediye Başkanımız Mithat Nehir öncülüğünde çevremizi korumak ,gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bugün belediyemizin bir birimi duyarlılık gösterip atık motor yağlarını PETDER’e teslim ettiler. İlçemizde bu sektörde çalışan esnafların, sanayicilerin, araba tamircileri ve diğer ilgili kişilerin atık motor yağlarını yetkili Kuruluş PETDER teslim ederek ,doğanın korunmasına katkı sunmasını talep ediyoruz. “ ifadelerine yer verdi.
ATIK MOTOR YAĞLARINI TOPLAMA PROJESİ
21 Ocak 2004 tarih ve 25353 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturan atık motor yağlarının doğru koşullarda kayıt altına alınarak toplanmasını ve Avrupa birliği ilkelerine uygun koşullarda bertaraf edilmesini amaçlamaktadır. Yönetmelik zararlı bir atık olan atık motor yağlarının geçmişte ülkemizde yaygın olarak yapıldığı gibi kontrolsüz ortamlarda ısınma amaçlı yakılmasını, akaryakıta karıştırılmasını veya lisanssız işletmelerce düşük kaliteli yağ üretiminde tekrar hammadde olarak kullanılmasını yasaklamaktadır.
Ülkemizin önde gelen akaryakıt, LPG ve madeni yağ üreticilerinin oluşturduğu PETDER Petrol Sanayi Derneği, Yönetmeliği’nin 12. Maddesi uyarınca, 30 Temmuz 2004 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde, Bakanlığın koordinasyonunda bu yönetmeliğin hedeflerini gerçekleştirmek üzere önemli bir projeyi başlatmıştır.
PETDER
PETDER 23 Eylül 1996 tarihinde, petrol ürünlerinin (akaryakıt, yağlama yağları, LPG) üretimden tüketime kadar olan faaliyetler zinciri üzerinde çalışmalar yapmak amacı ile ülkenin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından kurulmuştur. Alpet, Aytemiz, Belgin, BP, Exxon Mobil, GO, Opet, Petline, Petrol Ofisi, Petroyağ, Shell, Shell & Turcas, Total ve Turkuaz PETDER üyesi kuruluşlardır.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet