Skip Navigation Links

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun   A+a-

 İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.
Düzenlenen mecliste bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek,”Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar kısıtlı imkânlara rağmen bir çok hizmeti hayata geçirdik. Yaptığımız her işi insan odaklı yaptık. Tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak akıl çerçevesinde hareket ettik. Kimseyi ötekileştirmedik. Her mahalleye eşit hizmet götürmenin gayretinde olduk. Halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”dedi.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.
 
 
Gündemde bulunan:
 
 
Belediye Encümeninde 1 yıl süre ile görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapılmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi çerçevesinde yapılan gizli oylamada Mehmet Başlak,Özer Çağşar ve Emir Selim Yazar encümen üyeliğine seçildiler.
Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısının tespiti, üye seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi çerçevesinde yapılan oylamada Halit Akıncı,HıdırGüneş,Reşat Çağlar Gazi Tümkaya Osman Çolak Plan ve Bütçe Komisyonunun yeni üyesi oldular.
İmar Komisyonu üye sayısının tespiti, üye seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi çerçevesinde yapılan oylamada, Ahmet Sarı,Bülent Özer,Levent Duman,Hüseyin Tintaş ve Bekir Bozdoğan yeni imar komisyonu üyeleri oldular.
Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediye Başkanlığının 2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi,oy çokluğu ile kabul edildi.
Mülkiyeti Belediyemize ait olan Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin üzerinde olan bina 02.03.2017 tarih ve 22 sayılı meclis kararı ile bedelsiz olarak 1 yıllığına Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, söz konusu yerin tahsis süresi bitmiş olduğundan söz konusu yerin bedelsiz olarak 1 yıl daha Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
Hatay İdare Mahkemesinin 31.10.2014 gün ve 2013/1713 Esas, 2014/1080 K. Sayılı kararı ile imar planı iptal edilmiş olan, İskenderun Konarlı mıntıkası 911 ada 17 nolu parsele yönelik hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.01.2018 gün ve 16 sayılı kararı ile onaylanmış ve Büyükşehir Belediyesince 30 gün süre ile ilan edilerek plan kesinleşmiş olup, onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.
İskenderun Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğünün gelirler tarifesine ek yapılması ile ilgili yazılı önergenin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet